Boc: "Guvernul se va construi în jurul PD-L - UDMR, dar şi PNL este luat în calcul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc
Emil Boc

Preşedintele PD-L, Emil Boc, a declarat vineri, după întâlnirea cu conducerea UDMR, că viitoarea formulă de guvernare se va concentra în jurul acestor două formaţiuni politice, dar nu exclude posibilitatea ca şi liberalii să intre la guvernare alături de ei şi de Uniune.

"Scopul nostru este ca, după alegeri, să constituim o majoritate politică în Parlament care să poată să susţină un guvern. Opţiunea PD-L a fost şi rămâne un guvern de dreapta care să aibă ca axă PD-L şi UDMR. Viitorul guvern care va da României stabilitate, siguranţa locurilor de muncă şi pregătirea creşterii economice pentru 2010 se va constitui în jurul PD-L - UDMR sau în jurul PD-L - PNL - UDMR", a declarat Emil Boc.

El a adăugat că invitaţia către liberali de a participa la guvernare rămâne deschisă, adăugând că liderii PD-L vor purta discuţii inclusiv cu grupul minorităţilor naţionale condus de Varujan Pambuccian în vederea constituirii unei majorităţi parlamentare.

"Am adresat invitaţia PNL încă din anul 2008 şi ea rămâne valabilă. Vom încerca să avem o discuţie şi cu grupul minorităţilor naţionale pentru constituirea unei majorităţi politice, repet a unei majorităţi politice, care să aibă capacitatea să susţină un guvern în Parlament", a spus liderul PD-L.

Totodată, el a subliniat că apropierea PD-L şi UDMR este justificată prin faptul că cele două formaţiuni politice aparţin aceleiaşi familii europene - Partidul Popular European.

În ceea ce priveşte chestiunea alegerii unui premier pentru viitorul guvern, Emil Boc a spus că ar trebui luate în calcul voturile românilor.

"Dacă ar fi să ne uităm la voturile românilor, ele ne-ar putea spune ce trebuie să facem. Evident, noi, vom discuta cu partenerii noştri toate soluţiile. (...) Important este să avem capacitatea ca pe baza a ceea ce românii au votat să găsim o formulă de guvernare în loc să stăm într-o formulă de instabilitate din care toţi românii pierd", a spus Emil Boc, la întâlnirea cu liderul UDMR, Marko Bela.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite