Mandatul PDL pentru consultările de la Cotroceni: referendum pentru Constituţie în aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc
Emil Boc

Democrat-liberalii se vor prezenta la consultările convocate de preşedintele Traian Băsescu mâine, la ora 15.00, la Cotroceni, cu un mandat ce prevede revizuirea rapidă a Constituţiei prin preluarea cerinţelor economice discutate la nivelul UE şi reducerea numărului de parlamentari, cu referendum organizat în aprilie.

"Mandatul este în felul următor: în primul rând, trebuie revizuită Constituţia pentru implementarea acordului interguvernamental; doi, avem o voinţă exprimată de români prin referendum, respectiv Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari. Aceste lucruri trebuie făcute rapid. Vreau să spun să în martie se semnează acordul interguvernamental, în aprilie se face referendumul. Ne trebuie imediat referendum pentru revizuirea Constituţiei", a spus Boc, luni seară, la postul B1 TV.

Precizările au fost făcute după ce Traian Băsescu a trimis, luni, o scrisoare partidelor, prin care le-a invitat la Palatul Cotroceni, miercuri, ora 15.00, la o discuţie pe tema concluziilor Consiliului European din 8-9 decembrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite