Surse PDL: Băsescu îl voia pe Lăzăroiu în locul lui Boc. Lăzăroiu: E posibil, dar eu nu ştiu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu l-ar fi vrut schimbat pe Emil Boc de la şefia Guvernului cu fostul ministru al Muncii, Sebastian Lăzăroiu, potrivit unor surse democrat-liberale, în opinia cărora premierul este un fel de "Geoană al PDL", care se agaţă de scaun, în ciuda voinţei "celui de sus".

UPDATE Lăzăroiu: E posibil să fi existat un astfel de plan, dar eu habar nu am!

Fostul ministru al Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat însă pentru „Adevărul" că nu are cunoştinţă de un plan prezidenţial prin care el să fie numit premier, în locul lui Boc.


„Este posibil să fi existat un astfel de plan, dar eu habar nu am! Sunt multe planuri, depinde cine le face. Preşedintele nu mi-a propus niciodată preluarea funcţiei de premier. Am aflat de demiterea mea cu o jumătate de oră înainte", a susţinut fostul consilier prezidenţial.

Ultima încercare a lui Băsescu de a-l da pe Boc jos de la Guvern s-ar fi consumat, potrivit surselor citate, în septembrie, când premierul a semnat decretul de revocare din funcţie a lui Sebastian Lăzăroiu, după ce s-ar fi sfătuit cu Băsescu la Cotroceni.

"Planul prezidenţial era ca Lăzăroiu să fie numit în locul lui Boc, care s-a încăpăţânat însă să demisioneze, deşi s-a grăbit să-l demită pe fostul consilier prezidenţial, aparent în contul unor declaraţii care, să fim serioşi, nici măcar nu erau atât de enervante. Auziserăm cu toţii altele mult mai grave. Şi sunt alţii care ne-au turnat lături în cap pe toate drumurile şi pe care i-am tolerat până ni s-a urât. Daniel Oajdea, spre exemplu", au susţinut sursele citate.

Potrivit acestora, dovadă că demiterea lui Lăzăroiu a fost "un caz special" este şi graba lui Boc de a-i semna demiterea, deşi este cunoscuta lipsa de apetenţă a premierului pentru remanieri, în ciuda numeroaselor "imbolduri" prezidenţiale. Ultimul a fost transmis luni, la TVR, în emisiunea la care a fost invitat şeful statului care a spus că, dacă premierul ar veni cu lista de miniştri pe care îi vrea remaniaţi, ar semna-o imediat.

"Tot la TVR preşedintele a spus că Boc ştia de şase luni de cazul Apostu. Tot ca să-l pună într-o situaţie dificilă. Şi dacă ar fi ştiut, nu ar fi putut face mare lucru. A fost doar o săgeată veninoasă pentru că nu are ce să-i facă, nu se dă dus de la Guvern. E un fel de Geoană al nostru", au mai comentat sursele.

Iritare în tabăra Blaga

Declaraţiile şefului statului privind emoţiile pe care ar trebui să le aibă PDL că nu va strânge nici 25% în alegeri au generat un val de iritare în tabăra celor care l-au susţinut pe Vasile Blaga la alegerile interne. "Riscăm să nu ajungem la 25% pentru că avem conducerea pe care el ne-a băgat-o pe gât. Nu a vrut un caporal, l-a vrut pe Boc. Astea sunt consecinţele. Noi am mers după cum ne-a dictat conducerea", a comentat un parlamentar democrat-liberal. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite