Boc: Dacă CC respectă aceeaşi linie de jurisprudenţă, mâine trebuie să dea câştig de cauză PDL-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc
Emil Boc

Fostul premier Emil Boc consideră că, dacă Curtea Constituţională va respecta aceeaşi abordare pe care a avut-o luni în elaborarea deciziilor privind suspendarea preşedintelui şi revocarea din funcţie a celor doi preşedinţi de Cameră, atunci marţi CC ar trebui să dea câştig de cauză PDL-ului în ceea ce priveşte modificarea Legii referendumului de către USL.

"Curtea, dacă rămâne consecventă cu decizia de astăzi, practic ar trebui să dea câştig de cauză PDL-ului cu Legea referendumului mâine şi să rămâne valabilă teza PDL-ului prin care au fost criticate nişte schimbări ale regulilor jocului în timpul jocului şi implicit schimbarea Avocatului Poporului", a declarat fostul premier la Realitatea TV.

Boc a explicat ceea ce a uimit cancelariile europene: "Aici a fost uimirea europenilor. Cum se schimbă regulile jocului şi se schimbă instituţii doar pentru a facilita în 48 de ore suspendarea preşedintelui? Faptul că actele premergătoare, repet, au fost făcute prin ignorarea instituţiilor statului şi cu o rapiditate nemaiîntâlnită".

Boc a mai adăugat că Cristian Preda a făcut un calcul potrivit căruia în 2007 au trecut 67 de zile de la iniţierea procedurii de suspendare până la votul din Parlament, iar de această dată au trecut 48 de ore. "Acest lucru a deranjat cancelariile europene", susţine actualul primar al Clujului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite