Boc şi Botiş dau cifre diferite despre numărul bugetarilor disponibilizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Muncii, Ioan Botiş
Ministrul Muncii, Ioan Botiş

Primul ministru, Emil Boc, avansează nişte cifre referitoare la numărul bugetarilor disponibilizaţi în timp ce ministrul Muncii, Ioan Botiş dă alte cifre. 

1.316.000 de bugetari are în acest moment sectorul public, însă va ajunge până la 1.290.000 în ianuarie 2011, a susţinut Ioan Botiş, ministrul Muncii la Ora de Foc de la Realitatea Tv. În acelaşi timp Emil Boc avansează alte cifre: în acest moment au mai rămas 1.291.000 de bugetari.

"Pentru anul viitor avem 1.290.000 de oameni în sectorul public şi nu avem prognozate alte plecări. Din ultimele date acum sunt 1.316.000 dar trebuie să luaţi această cifră în mod fluid pentru că s-au propus disponibilizările până la 31 decembrie şi continuă aceste disponibilizări. S-ar putea ca acum o săptămână să fie altă cifră faţă de ziua de astăzi", a declarat Ioan Botiş, ministrul Muncii.

Emil Boc a anunţat joi seara  la Radio România Actualităţi am ajuns la 1.291.000 de bugetari. "Avem o masă salarială de 39 de miliarde de RON pentru 2011. Avem datele cu numărul bugetarilor din România, până la sfârşitul lunii octombrie: 1.291.527 de bugetari. La anul, politica guvernului este aceea de a ocupa un post din şapte şi de a duce până la capăt procedurile începute anul acesta", a declarat Emil Boc la Radio România Actualităţi.

Ministrul Muncii recunoaşte că el a dat cifre aproximative şi că primul-ministru Emil Boc deţine cifrele reale.

"Domnul ministru are cele mai bune informaţii, pentru că eu am informaţiile din minister. Datele premierului sunt de actualitate pentru că eu am date de acum ceva vreme între timp a fost un proces fluid prin care oamenii au fost disponibilizaţi. Iar eu nu sunt depozitarul acestor informaţii. Ultimele cifre sunt ale premierului pentru că el primeşte toate informaţiile din ministere şi are cifrele corecte", a declarat Ioan Botiş, ministrul Muncii.

În acelaşi timp Traian Băsescu avansa alte cifre pe data de 11 noiembrie.

"Pâna la 31.12 a mai rămas o diferenţă de 26.000 de bugetari şi se atinge obiectivul de 70.000 reducere pe care şi-a  propus-o guvernul ", a declarat Traian Băsescu în cadrul unei reuniuni cu învestitorii străini din 11 noiembrie.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite