Boc: "Apostu nu are legătură cu pepenarii din dosar. El a modernizat oraşul şi îşi iubeşte familia"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Emil Boc
Premierul Emil Boc

Premierul Emil Boc a declarat luni seară, la postul de televiziune B1, că primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, este nevinovat şi că nu avea nicio legătură cu "pepenarii" invocaţi în dosarul procurorilor, argumentându-şi afirmaţia pe faptul că Apostu "a modernizat oraşul şi îşi iubeşte familia".

Liderul PDL a precizat că îl cunoaşte pe Apostu din anul 2000, din perioada de opoziţie.

"Despre orice coleg am spus că beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, cu atât mai mult despre colegul meu trebuie să spun că beneficiază de prezumţia de nevionovăţie. Sunt convins că, în faţa instanţei de judecată, îşi va demonstra această nevinovăţie.

Mă îndoiesc că, de exemplu, acele afirmaţii că avea treabă cu pepenarii sunt reale. Mă îndoiesc, cu sinceritate, că totuşi am lucrat câţiva ani buni, n-am auzit asemenea discuţii. Nu ştiu contractele de care se face referire cu privire la firma de avocatură şi relaţia cu omul de afaceri, dar sunt convins că el nefiind în situaţia de a se apăra, de a putea să spună public...

Partidul s-a comportat aşa cum s-a comportat în raport cu oricine, n-a făcut o excepţie deşi sufleteşte, normal, nu-i uşor", a spus Boc.

Premierul a mai justificat de ce Serviciul Român de Informaţii a beneficiat de la Guvern, pentru 2012, de o creştere "foarte uşoară" a bugetului. Majorarea bugetului SRI este impus de finalizarea unor proiecte de investiţii şi plata însoţitorilor de zbor şi nu de alte considerente, aşa cum se speculează". Pentru anul viitor, Guvernul a alocat SRI fonduri chiar mai mari decât în proiectul iniţial de buget, în creştere de la 971,4 milioane lei în acest an la 989,3 milioane lei.

Un alt subiect atins de Emil Boc a fost alocarea fondurilor guvernamentale către primăriile conduse de PDL."Preşedinţii de consilii judeţene conduse de PSD şi PNL nu dau bani primăriilor PDL. Nu se vede această parte nevăzută de sub masă", a afirmat Boc, la postul B1 TV.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite