Boagiu: Ministerul Transporturilor e "o sugativă de bani europeni"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anca Boagiu a devenit ministru al Transporturilor pentru a doua oară în septembrie 2010
Anca Boagiu a devenit ministru al Transporturilor pentru a doua oară în septembrie 2010

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat astăzi că instituţia pe care o conduce ar putea fi definită "ca o sugativă de bani europeni" pentru construcţia coridoarelor de transport pan-europene IV şi IX.

Coridorul IV şi IX cuprinde autostrăzile Comarnic - Braşov şi Tg. Mureş - Iaşi - Ungheni. Ministrul de resort a atras atenţia că pentru cei aproape 870 de kilometri mai sunt necesari 13,5 miliarde de euro, transmite Mediafax.

"În acest an avem în derulare cel mai ambiţios program de modernizare a infrastructurii de transport din industrie (...). Ne-am putea defini ca o sugativă de bani europeni pentru coridoarele IV şi IX", a spus ministrul la forumul Consiliul de Cooperare al Golfului, organizat la Bucureşti.

Pentru coridorul IX de la Ploieşti la Albiţa, adica 388 km, sunt necesari 1,5 miliarde de euro.

Pentru finalizarea coridorului IV pe calea ferată, în lungime de 800 de kilometri, mai sunt necesari aproape 8 miliarde de euro, astfel încât lucrările de modernizare să se încheie în 2020.

La capitolul alte investiţii, Ministrul Transporturilor a numit proiectele de parteneriat de tip public privat la metrou, centuri ocolitoare, trenuri de mare viteză şi canalul Dunăre - Bucureşti.

De altfel,  Anca Boagiu i-a invitat investitorii din zona Golfului să participe la construcţia de autostrăzi în România. Ea a dat ca exemplu tronsonul Sibiu-Piteşti, proiect de parteneriat public-privat fără sursă de finanţare şi care este estimat la 3 miliarde de euro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite