“Blonda, chiorul şi piticul” se joacă la Palatul Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piesa de teatru "Blonda, chiorul şi piticul" se va juca la Palatul Cotroceni, pe 20 iulie, după ce spectacolul a stârnit o serie de controverse. Deocamdată nu se ştie dacă printre spectatorii din sala Palatului Cotroceni se va afla şi preşedintele Traian Băsescu, prezenţa sa nefiind confirmată încă de Administraţia Prezidenţială. Comedia a fost intens criticată pentru umorul de prost-gust promovat de trupa de actori.

Surse din  Administraţia Prezidenţială au precizat pentru "Adevărul" că instituţia va pune la dispoziţia producătorilor piesei sala de spectacole a Palatului Cotroceni, iar aceştia se vor ocupa de partea organizatorică, respectiv biletele, preţul şi modalitatea de distribuţie. Aceste detalii urmează să fie stabilite în cursul săptămânii viitoare.

Pe 20 mai, preşedintele Traian Băsescu, prin purtătorul de cuvânt Valeriu Turcan, a adresat o invitaţie, trupei de artişti care joacă în piesa de teatru "Blonda, chiorul şi piticul" să susţină o reprezentanţie în sala de spectacole a Palatului Cotroceni. Valeriu Turcan susţinuse că şeful statului va fi prezent în sală la spectacol alături de soţia sa, Maria Băsescu.

"Blonda, chiorul şi piticul" a generat un veritabil scandal după ce directorul Universităţii Populare Dalles, Iustina Cornel, a interzis piesa, acuzând limbajul vulgar.

În replică, producătorii spectacolului au acuzat cenzura "politică", susţinând că Iustina Cornel a fost deranjată de asemănarea unuia dintre actori cu şeful statului, motiv pentru care ar fi condiţionat jucarea piesei la Dalles de schimbarea titlului piesei. Piesa a fost jucată în cele din urmă la Clubul La Scena.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite