Blaga înregistrează o înfrângere înaintea Congresului PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tabăra lui Vasile Blaga, contracandidatul lui Emil Boc la şefia PDL, a fost învinsă de echipa adversă  care şi-a impus punctul de vedere în privinţa organizării votului la Convenţia Naţională.

Comisia pentru organizarea Convenţiei a decis ieri ca delegaţii la congres să voteze secret preşedintele partidului, pe judeţe şi nu în ordine alfabetică, aşa cum dorea secretarul general al partidului.

Ordinea în care democrat-liberalii îşi vor exprima opţiunea pentru unul dintre candidaţi a constituit de altfel un motiv de dispută între Emil Boc şi Vasile Blaga. Susţinătorii secretarului general au acuzat că votul pe judeţe face posibilă controlarea acestuia. Întrebat în legătură cu aceste acuzaţii, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat ieri că un astfel de scenariu nu este posibil câtă vreme fiecare candidat are reprezentanţi la fiecare urnă de vot.

„Nu există această problemă, pentru că toate cele trei moţiuni au la fiecare urnă un reprezentant, nu există nicio altă posibilitate şi nu avem nicio intenţie. Există o competiţie civilizată, cei mai buni vor câştiga, dar e loc pentru fiecare în PDL", a precizat Gheorghe Flutur, referitor la afirmaţiile unor lideri ai partidului, potrivit cărora prin votul pe judeţe s-ar putea controla rezultatul alegerilor.

Emil Boc şi Vasile Blaga îşi vor disputa funcţia de preşedinte PDL la Convenţia Naţională de la sfârşitul acestei săptămâni. Şi Theodor Paleologu s-a înscris în cursă, însă tabăra lui Boc i-a promis un loc de vicepreşedinte. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite