Blaga aşteaptă mutarea lui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Implicarea lui Traian Băsescu în alegerile din PDL de anul trecut s-a dovedit decisivă
Implicarea lui Traian Băsescu în alegerile din PDL de anul trecut s-a dovedit decisivă

Sprijinit de majoritatea filialelor PDL, şeful Senatului ezită să-şi anunţe candidatura.

În timp ce unii lideri ai PDL îl dau pe Vasile Blaga preşedinte al partidului, alţii speră ca Mihai Răzvan Ungureanu să candideze şi să fie sprijinit de Traian Băsescu.

Teoretic, preşedintele Senatului ar putea câştiga fără probleme şefia PDL, în condiţiile în care este sprijinit de lideri precum Radu Berceanu, Gheorghe Ştefan, Mihai Stănişoară, dar şi de  majoritatea liderilor de filiale.

Cu toate acestea, Blaga nu a anunţat, încă, dacă va candida sau nu. Raportul de forţe din partid s-ar putea schimba în urma unei intervenţii a preşedintelui Traian Băsescu, aşa cum s-a întâmplat anul trecut.

Pe de altă parte însă, în partid există voci care susţin că derogarea de vechime pentru cei care ar dori să candideze pentru o funcţie de conducere ar fi pregătită pentru Mihai Răzvan Ungureanu. Deocamdată însă, Ungureanu nu este membru PDL, dar el a anunţat, recent, că a renunţat la calitatea de membru PNL. Oficial, derogarea îi vizează pe „reformiştii" din partid - Cristian Preda, Monica Macovei, Sever Voinescu şi Toader Paleologu - care au anunţat că vor depune o moţiune, şi care nu au vechimea necesară pentru a candida. Dacă Ungureanu nu se va înscrie în PDL, această tabără va primi şi sprijinul fostului preşedinte Emil Boc. 

Băsescu se va implica

Sociologul Alfred Bulai a declarat pentru „Adevărul" că se impunea o schimbare la nivelul conducerii PDL, în urma înfrângerii de la  alegerile locale.  „Nu există decât varianta Blaga. Are credibilitate şi este singurul care are trecere la mai multe categorii de lideri din interiorul PDL. La precedentele alegeri, Blaga a fost înfrânt în urma intervenţiei preşedintelui Traian Băsescu, care l-a preferat pe Boc", a spus  Alfred Bulai.

Sociologul Mirel Palada crede că alegerile pentru şefia partidului vor fi influenţate din nou de preşedintele Traian Băsescu, care doreşte să-l impună în fruntea partidului pe fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, unul dintre preferaţii săi.

„Preşedintele Traian Băsescu se va implica cu siguranţă. Chiar dacă nu va interveni în mod public,  cu certitudine va lua parte la negocierile din interiorul partidului. Nu are rost să fin naivi şi să ne facem iluzii că Băsescu va sta deoparte", a spus Palada. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite