Blaga:Dacă MAI nu-şi poate asuma numărul celor cu drept de vot, ar trebui anulate alegerile locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PDL Vasile Blaga a declarat joi că, după gestul MAI, care a trimis o adresă CCR în care susţine că nu îşi poate asuma veridicitatea numărului cetăţenilor înscrişi în listele electorale, se impune "demisia de onoare" a întregului guvern şi anularea alegerilor locale.

"Vă amintim că în date de 24 iulie ministrul de Interne Ioan Rus declara fără echivoc că, potrivit listelor actualizate, numărul total al cetăţenilor români cu drept de vot este de 18.292.514. Nu mai departe de ieri MAI a confirmat din nou această cifră solicitată de CCR. Iar astăzi acelaşi minister a transmis o nouă adresă CCR prin care susţine că nu garantează pentru exactitatea datelor comunicate. Această comunicare contradictorie a stat la baza deciziei CCR de astăzi. Gestul de astăzi al MAI impune demisia de onoare a întregului guvern care a organizat acest referendum, desigur dacă mai are onoare", a spus el.

Preşedintele PDL a adăugat că "mergând pe ideea comunicată astăzi de MAI ar trebui anulate alegerile locale pentru că numărul consilierilor locali şi al celor judeţeni este stabilit în funcţie de numărul celor înscrişi în listele electorale permanente", scrie NewsIn.

Democrat-liberalul a menţionat că aceste fapte îl fac să creadă că am intrat în ,,etapa a doua a loviturii de stat orchestrată de USL. ,,Toate acestea mă fac să cred că astăzi am intrat în etapa a doua a loviturii de stat orchestrată de USL. Mistificarea datelor legate de populaţia României", a conchis Vasile Blaga.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite