Blaga: Dacă se invalidează referendumul, Băsescu poate reveni cu fruntea sus la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, la gandul.info, că, în cazul invalidării referendumului şi în care voturile pentru demiterea preşedintelui vor fi majoritare, Traian Băsescu „se va putea întoarce cu fruntea sus" la Cotroceni.

Întrebat dacă, în condiţiile în care 7-8 milioane de oameni votează pentru demitere, dar referendumul este invalidat, Traian Băsescu va putea reveni la Cotroceni, Vasile Blaga a răspuns: „Ooo, da. Se va putea întoarce cu fruntea sus!".

Întrebat dacă, în aceste condiţii, Traian Băsescu ar putea fi numit câştigător, Blaga a răspuns afirmativ.
Preşedintele PDL a susţinut că foarte multă lume socoteşte că nu poate valida prin prezenţa la vot acest „şir repetat de abuzuri comise de USL".

Vasile Blaga a amintit că, în 2007 la referendumul pentru votul uninominal, premierul de atunci, Călin Popescu Tăriceanu, a decis să facă secţii de votare separate pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendum, deşi cele două scrutine se desfăşurau simultan. Blaga a mai amintit că Ion Iliescu spunea atunci că referendumul este antidemocratic şi că trebuie boicotat.

Întrebat dacă Traian Băsescu - după referendum invalidat, dar cu vot majoritar împotriva sa - va beneficia de aceeaşi încredere a partenerilor europeni, Vasile Blaga a răspuns: "Bineînţeles. N-am nicio îndoială. Lor nu le-a putut trece prin cap ce se poate întâmpla în România".

Chestionat asupra motivelor pentru care Traian Băsescu a anunţat că va merge la vot duminică, preşedintele PDL a răspuns: "Întrebaţi-l pe Traian Băsescu. Politica PDL se face în Modrogan 1. PDL a luat o decizie în Colegiul Director. Eu v-am spus ce vom face noi. Domnul Traian Băsescu face aşa cum consideră".

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, marţi, că este cert în proporţie de 99% că referendumul din 29 iulie va fi invalidat, iar el va reveni la Palatul Cotroceni pe 1 august, după deciziile BEC şi Curţii Constituţionale privind rezultatul referendumului.

Traian Băsescu a mai spus că va merge la vot la referendumul din 29 iulie, însă în lipsa mobilizării PDL votul său singular nu are cum să schimbe rezultatul.
„Sigur că voi merge. Eu voi merge, voi fi printre cei care merg la vot. (...) Fiind un singur votant, atâta timp cât nu se mobilizează PDL, nu am cum să schimb", a spus Băsescu, la TVR 1, întrebat dacă el va merge sau nu la vot.

Preşedintele suspendat a mai spus, răspunzând unei întrebări, că nu face românilor niciun îndemn legat de referendum, iar "fiecare să procedeze conform conştiinţei".

„Cine vrea să meargă la vot să meargă, cine nu, nu", a menţionat el, arătând totodată că PDL are motive întemeiate să spună că nu poate asigura securitatea votului.

Colegiul Director al PDL a decis, marţi, să îndemne alegătorii să nu participe la vot la referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Traian Băsescu a declarat anterior, marţi, într-o discuţie on-line la ziare.com, că neprezentarea la vot la referendum „poate fi mai valoroasă" decât un vot împotriva demiterii sale, pentru că în acest fel cei care au dat „lovitura de stat" nu pot să-şi valideze demersul prin referendum. Întrebat de ce alege să fie laş, Băsescu a răspuns: „Nu am ales să fiu laş, am ales să acţionez în interesul naţional".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite