Blaga cere un serviciu de informaţii puternic pentru MAI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de interne, Vasile Blaga, a declarat, miercuri seara, la o emisiune televizată, că "serviciile puternice de informaţii" ar trebui să se afle în subordinea ministerului pe care îl

Ministrul de interne, Vasile Blaga, a declarat, miercuri seara, la o emisiune televizată, că "serviciile puternice de informaţii" ar trebui să se afle în subordinea ministerului pe care îl conduce. "Serviciile puternice de informaţii trebuie să se găsească la Ministerul de Interne. Ministerul de Interne este cel care trebuie să aibă informaţia care să fie transformată de poliţie în probă, astfel încât să fie admisă de procurori şi să fie extrem de clară, astfel încât să se pronunţe foarte repede şi foarte clar instanţa. Nu există nici un minister fără serviciu de informaţii interne. Serviciile noastre sunt mult mai mici comparativ cu celelalte servicii naţionale", a susţinut Blaga.
El l-a apărat pe actualul şef al direcţiei de informaţii a Ministerului de Interne, generalul Virgil Ardelean, spunând că nu are ce să-i reproşeze. "Eu nu am ce să îi reproşez vizavi de felul în care se achită de obligaţii. Nici vizavi de modul în care a înţeles dezvoltarea Direcţiei Generale Anticorupţie, nici vizavi de modul în care a înţeles încetarea oricărei competenţe pe ceea ce înseamnă protecţia internă, exceptând obligaţiile pe care le are vizavi de protecţia antitero, sunt clare. Ca de altfel şi tot ceea ce înseamnă societăţi comerciale care produc diferite substanţe, bunuri, care pot intra în componenţa unor produse finite... deci din acest punct de vedere nu am ce să îi reproşez", a explicat ministrul de interne.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite