Blaga: “Nu căutăm înlocuitor pentru premierul Boc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu i-a convocat pe liderii PDL  în trei şedinţe secrete în mai puţin de 24 de ore. Surse din PDL au susţinut că la întâlnirile de la Vila Lac 1 s-a discutat ipoteza unui premier independent care să preia şefia Guvernului, în timp ce Emil Boc ar urma să demisioneze şi să candideze pentru un nou mandat de preşedinte al PDL. Oficial însă liderii PDL au negat acest scenariu, pe care unii îl cal

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a confirmat cele trei întâlniri de taină. “Probabil că vom avea întâlniri şi mâine pentru că sunt multe lucruri de lămurit. Sperăm că preşedintele va veni la astfel de reuniuni pentru că ne interesează relaţia cu el” a declarat Blaga, la postul public de televiziune.


El a mai susţinut că nu are nicio informaţie legată de oferta pe care Traian Băsescu i-ar fi făcut-o lui Isărescu de a prelua şefia Guvernului. “Nu am o astfel de informaţie. Ca să cauţi înlocuitor pentru Emil Boc ar trebui ca Emil Boc să îşi dea demisa. Nu suntem într-o astfel de situaţie, nu am avut până acum o astfel de abordare în interiorul PDL”, a susţinut Blaga.

El a precizat însă că există în PDL o dezbatere referitoare la decuplarea funcţiei de premier de cea de preşedinte de partid, aşa cum se pune problema ca alegerile să aibă loc mai devreme, respectiv în aprilie şi nu la 14 mai. Liderul PDL a precizat că nu a luat o decizie privind candidatura sa la şefia PDL, dar nu a exclus posibilitatea de a-l contracandida pe Emil Boc.

Scenariul Isărescu-premier, o “tâmpenie”

Lista numelor de premier vehiculate în mediile politice i-a inclus ieri pe guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, Cătălin Georgescu, expert în dezvoltare durabilă, şi reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu.

Informaţiile neoficiale care îl dădeau pe Boc înlocuit au fost alimentate și de vizita pe care președintele Traian Băsescu a făcut-o ieri la sediul BNR, între cele două reuniuni cu liderii democrat-liberali. Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României, a declarat pentru Adevărul că BNR nu este implicată în jocurile politice, calificând drept o „tâmpenie” varianta ca  guvernatorul să fie vizat pentru funcţia de premier.

Mihai Tănăsescu a declarat pentru “Adevărul” că nu a fost contactat de preşedintele Traian Băsescu pentru preluarea funcţiei de şef al Executivului. El a precizat că astfel de ipoteză este puţin probabilă. “Nu este vorba despre a exclude sau nu o astfel de ipoteză. Dar este puţin probabil. Există un partid de guvernământ, există o Coaliţie. Un premier are nevoie de un sprijin politic puternic”, a declarat Tănăsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite