Blaga: Trebuie să recunosc cu mâna pe inimă că ne-ar avantaja o ieșire a președintelui Traian Băsescu în campanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga
Vasile Blaga

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni seară, la o emisiune TV, că un scor în jur de 30 la sută pentru ARD la alegerile parlamentare ar fi foarte bun, precizând că o intervenție a președintelui Traian Băsescu ar aduce avantaje Alianței.

"Un scor foarte bun pentru noi ar fi în jur de 30 la sută. Pentru acest scor va trebui să luptăm enorm. Ce am vrut să transmit militanților noștri este să aibă încredere. Nimeni nu va avea 67 la sută din voturi", a spus Blaga.

Întrebat dacă a avut o discuţie cu Traian Băsescu despre o posibilă declaraţie a preşedintelui în această perioadă, Vasile Blaga a spus că nu şi că "nici nu i-a trecut prin cap" să îi sugereze aşa ceva.

"Dialog de acest gen, nu. Niciodată nu mi-am permis, nu mi-a trecut prin cap să îi sugerez preşedintelui ce să facă. Ştim clar că are dreptul, şi eu am spus la un moment dat din punctul meu de vedere că are şi obligaţia. Are dreptul pentru că i-a spus CCR de a prezenta poporului modul în care domnia sa vede naţiunea. Dar domnia sa nu are cum să vadă naţiunea altfel decât aşa cum o văd toţi oamenii, haideţi să spun aşa, de bun simţ", a spus președintele PDL, la B1 Tv.

"Ţara este complet blocată, Ponta iese cu glumiţe zâmbind în fiecare zi şi spune românilor cât de bine trăiesc. Toţi vedem că realitatea este alta. Spuneam astăzi, preţurile au luat-o razna, s-au scumpit toate în ultimele şase luni cum nu s-au scumpit niciodată după 89 într-o perioadă echivalentă (...). Inflaţia a lăsat-o Ungureanu la 1,8 la sută în aprilie, 5,33 la sută ultimele date, aşa era în septembrie. Fondurile europene blocate toate", a completat Vasile Blaga.

Președintele PDL a punctat faptul că preşedintele nu are ce spune decât realitatea. "Iar din acest punct de vedere trebuie să recunosc cu mâna pe inimă că ARD îi convine. Dar preşedintele nu candidează, dacă preşedintele va dori să iasă va spune realitatea", a precizat democrat-liberalul.

Fiind întrebat dacă această ieşire a preşedintelui ar putea genera o nouă suspendare, Blaga a spus că dacă prezinţi situaţia de facto din ţară nu înseamnă că te implici în campania electorală.

"Dar pentru ce? Pentru ce să îl suspende? Cu ce ar încălca Constituţia? Ce ar face? Domnul Voiculescu a luat-o în calcul (n.r. - suspendarea lui Traian Băsescu), eu nu am luat-o în calcul (...). Iar ne facem de râs în faţa Europei? Ori a prezenta situaţia de facto în ţară nu însemană a interveni în campania electorală", a fost răspunsul lui.

"În ce sens ne-ar conveni? V-am spus-o foarte clar. Nu l-am rugat pe domnul preşedinte să intervină în campanie, deci sunt convins că nu asta înseamnă intervenţie în campanie. Cred, în schimb, că dacă va dori să iasă să spună  situaţia de facto a României, asta bineînţeles că ar fi încă o voce care ar arăta că lucrurile indirect nu merg cum trebuie. Cum să meargă lucrurile bune când Ponta a dus foarte departe încă un obiectiv pe care guvernele noastre îl aveau: intrarea în zona euro în 2015", a susţinut preşedintele PDL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite