Blaga: Pentru a se căuta un premier Boc ar trebui să îşi dea demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Blaga, secretarul general al PDL, a declarat la TVR, că nu s-a discutat la nivelul conducerii partidului despre o eventuală schimbare a premierului. El a atras atenţia că "de numele PDL şi al guvernului Boc se va lega ieşirea României din criză".

Vasile Blaga a confirmat că în aceste zile liderii PDL au mai multe întâlniri pentru a lua mai multe decizii care sunt necesare în partid şi pentru pregătirea convenţiei din 14 mai, dar la niciuna dintre acestea nu a participat şeful statului.

"Am avut trei întâlniri una aseara, una astăzi la ora 13.00 şi una în această seară la care n-a participat preşedintele Traian Băsescu. Au fost întâlniri foarte interesante şi vom mai avea o serie de întâlniri pentru o că sunt necesare o serie de modificări în statul partidului", a spus Blaga.

El a precizat că la aceste întâlniri Emil Boc a prezentat situaţia economică socială. "Iată că măsurile foarte dure, foarte nepopulare, care au afectat şi Guvernul şi partidul, până la urmă îşi arată roadele. Convingerea mea este că de numele partidului şi al guvernului Boc se va lega ieşirea României din criză", a subliniat Vasile Blaga.

"Eu i-am explicat preşedintelui că măsurile dure s-au cam încheiat, desigur, urmează procesele de restructurare", a adăugat Blaga. "Guvernul trebuie să îşi ducă până la capăt pentru că aceste măsuri", a atras el atenţia.

În privinţa speculaţiilor legate de înlocuirea lui Emil Boc cu un premier independent, Vasile Blaga a precizat că el nu deţine o astfel de informaţie. "Noi avem un guvern al Coaliţiei condus de Emil Boc. Pentru a se căuta un premier, premierul Boc ar trebui să îşi dea demisia", a explicat Blaga.

Pe de altă parte, Vasile Blaga a refuzat să spună dacă va candida sau nu la şefia PDL, mpotivând că încă nu a luat încă nicio decizie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite