Blaga: Fiul meu învaţă în Germania, sper să se întoarcă în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga şi Emil Boc
Vasile Blaga şi Emil Boc

Preşedintele Senatului Vasile Blaga a declarat, vineri, că fiul său studiază în Germania şi că doreşte ca el să se întoarcă în România după finalizarea studiilor.

"Şi eu sunt părintele unui copil care studiază în afară (...) Fiul meu studiază în Germania şi am avut o discuţie foarte serioasă: «După ce va termina studiile, ce va faceţi». Aş vrea ca după terminarea studiilor să se întoarcă în România”, a spus preşedintele Senatului prezent la Gala Studenţilor Români în Străinătate .

În discursul pe care l-a ţinut, Blaga i-a îndemnat pe studenţii români care învaţă în străinătate să adopte exemplul dat de generaţia paşoptistă şi să dea "ceva înapoi ţării, societaţii" şi să sprijine primenirea elitelor în România.

"Foarte mulţi dintre dvs spun ca nu pot veni în ţară pentru că nu au şansa să se realizeze, alţii că nu sunt lăsaţi să profeseze la justa valoare, dar eu spun un lucru: ştiu că nimic nu se poate face fără sârguinţă şi fără luptă. Nicio societate, nicio organizaţie nu se schimba şi nu se reformează fără luptă. Eu consider că sunteţi obligaţi faţă de familiile dvs, faţă de dvs, faţă de profesori să încercaţi să schimbaţi societatea românească, sunteţi obligaţi la o adică să veniţi să ne înlocuiţi, să daţi ceva înapoi ţării, societăţii, comunităţii din care proveniţi. Este nevoie de dvs în acest proces de primenire a elitelor, voi, dar şi cei care studiaza în ţară. Cu alte cuvinte, e nevoie de dvs pentru progresul politic, economic, etic, moral, luând exemplul generaţiei paşoptiste, cum frumos scrieţi în site-ul de prezentare al Ligii dvs", a mai spus el.

Prezent şi el la gală, preşedintele Traian Băsescu i-a invitat pe studenţii români din străinătate să ocupe, fără concurs, cele trei posturi libere de consilier de stat la Administraţia Prezidenţială, doar în baza diplomei de absolvent de facultate în străinătate. Vezi aici detalii!

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite