Blaga: Discuţiile din Parlament pe Legea Pensiilor vor viza doar vârsta de pensionare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al PDL Vasile Blaga a declarat că Legea pensiilor va intra în dezbaterea parlamentară pe subiectul vârstelor de pensionare, indicat de preşedinte, nu pe altul. Acesta a precizat că PDL-ul înclină spre separarea vârstelor de pensionare în perioada următoare.

"Lucurile sunt clare, preşedintele şi-a spus constituţional un punct de vedere referitor la această lege, aşa va intra legea în dezbatere parlamentară, pe acest subiect, nu pe altul, iar PDL îşi va susţine un punct de vedere care se conturează şi care va merge spre o diferenţiere a acestei vrâste de pensionare pentru perioada imediat următoare, într-o etapă următoare se vor egaliza vârstele, dar nu în perioada imediată", a spus Vasile Blaga la Poiana Braşov, unde a avut o întâlnire cu primarii comunelor.

Traian Băsescu a retrimis în Parlament Legea Pensiilor cerând forului legislativ coborârea vârstei de pensionare a femeilor de la 65 la 63 de ani. Legea, în varianta adoptată de Parlament, propunea egalizarea vârstei de pensionare penstru bărbaţi şi femei până în 2030, la 65 de ani.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis vineri, o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament, prin care îi invită la Palatul Cotroceni, luni, la o discuţie privind Legea pensiilor, a educaţiei şi privind bugetul de stat pe 2011.

Invitaţia către liderii partidelor a fost lansată pentru luni la ora 12.00.

"UDMR nu va ieşi de la guvernare. Sunt oameni serioşi"

Secretarul general al democrat-liberalilor este convins că UDMR nu va ieşi de la guvernare, susţinând că reprezentanţii Uniunii sunt "oameni foarte serioşi", care se ţin de cuvânt în momentul în care s-a negociat ceva. Vasile Blaga şi-a exprimat convingerea în timpul unei vizite în judeţul Covasna.

"Sunt convins că UDMR nu va ieşi de la guvernare. Am discuţii zilnice, multe, cu colegii mei de la UDMR şi sunt nişte oameni foarte serioşi. (...) În momentul în care ai discutat, ai negociat şi, ca să spunem ardeleneşte, ai bătut palma, se ţin de cuvânt", a afirmat Vasile Blaga.

"În Bihor va fi atâta autonomie câtă în în Oltenia sau în Bucovina"

În  ceea ce priveşte propunerea vicepreşedintelui Parlamentului European Laszlo Tokes privind autonomia teritorială în Bihor, Blaga a declarat că în acest judeţ va fi "atâta autonomie câtă în Oltenia sau în Bucovina", informează Mediafax.

"Suntem într-o ţară membră a Uniunii Europene, într-un stat democratic, în care fiecare ne putem exprima opiniile", a răspuns Blaga.

"Domnul Tokes are opinia domniei sale, eu pe ale mele, nici nu pot gândi altfel. Îl respect pe domnul Tokes, fără nicio problemă, îl cunosc din '90 când eram prefect de Bihor, ştiţi foarte bine. Am apreciat întotdeauna că a avut o poziţie extrem de echilibrată în Oradea. Când avea de transmis mesaje tranşante, le făcea din secuime sau din Cluj, niciodată de acasă. Asta-i viaţa", a spus Blaga.

Secretarul general al PDL a precizat, în legătură cu propunerea lui Tokes, că "atâta autonomie va fi în Bihor, câtă în Oltenia sau în Bucovina".

Vicepreşedintele Parlamentului European Laszlo Tokes a declarat, recent, la Oradea, că doreşte introducerea autonomiei teritoriale şi în Bihor şi Satu Mare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite