Blaga: Porţile Deschise la vila Dante au scopul de a genera violenţe la reşedinţa lui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a acuzat Guvernul că a iniţiat ziua Porţilor Deschise la vila Dante cu scopul de a genera violenţe în apropierea reşedinţei oficiale a preşedintelui Băsescu, care se află în vecinătate.

"Atragem atenţia asupra implicării instituţiilor statului în campania pentru referendumul de mâine 29 iulie. Astfel Regia Autonomă Administraţia Protocolului de Stat a anunţat că organizează în duminica referendumului o zi a Porţilor Deschise la vila Dante. RAAPPS a furnizat adresa, a făcut cunoscute cele mai bune rute de transport şi a fixat un orar pentru vizitarea gratuită a vilei", a spus el.

Preşedintele PDL a adăugat că "această acţiune este evident o tentativă de manipulare grosolană a alegătorilor în ziua votului şi o formă de campanie electorală mascată susţinută de USL prin intermediul instituţiilor statului".

"Această manevră ieftină care vine la capătul unei campanii prelungite de dezinformare pe tema destinaţiei vilei Dante incită publicul şi poate genera reacţii imprevizibile", a mai spus democrat-liberalul.

Blaga a menţionat că această acţiune este folosită pentru a genera violenţe la reşedinţa oficială a lui Traian Băsescu care se află în vecinătatea vilei Dante.

"Acţiunea organizată de RAAPPS este doar un pretext pentru manevre şi presiuni de natură electorală. Vila Dante se află în vecinătatea imediată a vilei Lac 3, reşedinţa oficială a preşedintelui ales al României. Există informaţii după care acţiunea de mâine va fi folosită pentru a genera violenţe în zona reşedinţei oficiale a preşedintelui României", a susţinut el.

Blaga a precizat că PDL îi cere RAAPPS "aflat în subordinea secretarului general al guvernului, aflat la rândul lui în subordinea directă a primului ministru Ponta să renunţe la această manevră periculoasă care poate avea ca rezultat creşterea tensiunii sociale în ziua referendumului".

El a declarat că, în caz contrar democrat-liberalii îi cei primului ministru să organizeze o zi a Porţilor Deschise la apartamentul "domniei sale de 500 de metri pătraţi", sau la cele două vile pe care le deţine la Cornu. Vasile Blaga: Cerem anularea vizitelor la Dante sau organizarea unei zile a porților deschise la Ponta acasă

Blaga le-a cerut românilor să nu se "lase antrenaţi" în jocul USL în contextul în care Liviu Dragnea le-a cerut celor din Uniune să scoată, duminică seara, oamenii în stradă.

"Ştim astăzi (n.r. sâmbătă) că acum câteva ore, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea a cerut USL să scoată mâine seară cetăţenii în stradă ştiind că nu va fi validat referendumul. Cerem cetăţenilor români să nu se lase antrenaţi în acest joc extrem de periculos prin care Antonescu şi Ponta încearcă să legitimeze lovitura de stat", a conchis Vasile Blaga.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite