Blaga către Macovei şi Preda: "E uşor să vorbeşti când eşti ales pe liste!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidaturile respinse de Comisia de Etică condusă de Monica Macovei continuă să născă dispute între reprezentanţii dreptei din România. Spre deosebire de Cristian Preda, preşedintele PDL Vasile Blaga consideră că nu se încalcă statutul partidului dacă vreunul dintre cei 36 de membri ARD cu aviz negativ candidează.

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda este de părere că cei 36 de candidaţi cu aviz negativ trebuie respinşi fiindcă aşa stipulează statutul partidului.

"Toate criteriile pe care le-a folosit această comisie se află în statutul PDL. Poziţia mea e simplă: dacă vreunul din cei 36 va candida, se va încălca statutul PDL iar eu sunt împotriva încălcării statutului. Dacă au existat scăpări, ele trebuie luate în seamă. Nu avem cum să nu procedăm astfel", a declarat Preda la România TV.

Însă părerea lui nu este împărtăşită de şeful lui pe linie de partid, Vasile Blaga. "E uşor să vorbeşti când eşti ales pe listă şi nu în colegiu uninominal!", a declarat Blaga duminică, de la sediul partidului. Preşedintele democrat-liberalilor face aluzie la faptul că Preda a fost ales europarlamentar pe lista de partid.

"Până la urmă, partidul apreciază dacă un coleg aduce sau nu aduce prejudicii de imagine. Este destul de simplu să candidezi pe liste electorale și mult mai greu e să candidezi în colegiu uninominal", a adăugat Blaga.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite