Blaga: Declaraţia lui Ponta că România oricum nu intra în Schengen anul acesta este iresponsabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că declaraţia premierului Victor Ponta potrivit căreia România oricum nu ar fi fost primită în Schengen în 2012 este "iresponsabilă".

"Este o declaraţie iresponsabilă a premierului. Tocmai primul ministru al României care trebuie să fie garantul îndeplinirii de către România a tuturor obligaţiilor pentru ca poporul acesta să se simtă efectiv parte a spaţiului european din toate punctele de vedere, nu găseşte altceva de făcut decât certându-se cu doamna Reding, cu alţi comisari şi repet încă o dată sunt absolut îndreptăţite poziţiile doamnei Reding, ce s-a întâmplat în ultimele două luni în România îi dă dreptul să facă declaraţiile pe care le-a făcut", a spus Vasile Blaga.

El a făcut acestă declaraţie înainte de şedinţa BPN al PDL, relatează Mediafax.

Premierul Victor Ponta a declarat, la Realitatea TV, că problematica Schengen este gestionată de comisarul european Cecilia Malmstrom, nu de Viviane Reding, menţionând: "Şi ştiţi ceva? Vreţi să fiu sincer? Oricum nu ne primeau anul ăsta în Schengen".

"În ceea ce priveşte Schengen, sarcina aparţine comisarului Malmstrom. Doamna Reding nu se ocupă de problema Schengen. Se ocupă de alte probleme, de justiţie. Povestea asta cu despărţirea Bulgariei de România este doar o poveste politică, nu se poate realiza. Şi ştiţi ceva? Vreţi să fiu sincer? Oricum nu ne primeau anul ăsta în Schengen", a declarat Ponta, la Realitatea Tv.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite