Blaga îl atacă pe Boc : M-aş fi aşteptat ca o parte importantă din conducerea partidului să fi fost azi la Reşiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, afirmă că are "o dublă dezamăgire" privind plecarea lui Sorin Frunzăverde din PDL, spunând că îi pare rău pentru acest lucru şi că s-ar fi aşteptat "ca o parte importantă din conducerea partidului să fi fost azi-dimineaţă la Reşiţa".

Vasile Blaga a declarat, miercuri, la Timişoara, că lideri ai PDL ar fi trebuit să fie prezenţi, miercuri, la Reşiţa, pentru a prelua organizaţia judeţeană Caraş-Severin de la Sorin.

"Cineva trebuia să fie acolo, să vedem la cine rămâne cheia şi ştampila organizaţiei. Lucrurile acestea nu s-au întâmplat, deci sunt şi lucruri de corectat şi în activitatea noastră. Domnul Boc sau domnul Oltean ar fi trebuit să fie astăzi (miercuri - n.r.) la Reşiţa, pentru că, până la urmă, cu dânşii a negociat domnul Sorin Frunzăverde atunci când a acceptat şi a intrat în Biroul Permanent Naţional ca prim-vicepreşedinte", a declarat Vasile Blaga.

Preşedintele Senatului a adăugat că este de două ori dezamăgit de plecarea lui Sorin Frunzăverde din PDL.

"Eu încerc o dublă dezamăgire, ca să îi spun aşa. Chiar dacă pot fi de acord cu foarte multe dintre cele spuse de Sorin Frunzăverde, şi nu le spune pentru prima dată. Dacă ţineţi minte, lucrurile acestea el le-a spus şi în timpul campaniei interne din partid, deci nimic nou, despre centralizarea bugetului şi o spune că pe de-o parte vrem descentralizarea, pe de altă parte în unele ministere bugetul s-a centralizat chiar mai rău decât pe vremea lui Văcăroiu, sunt de acord cu el aici. În sfârşit, cred că nu trebuia să plece din partid şi că puteam contribui la renaşterea partidului şi el ar fi putut să o facă. Eu cred că îi datorăm mult Partidului Democrat, şi eu, şi el, şi alţii. Până la urmă, şi Sorin Frunzăverde a ajuns de trei ori ministru promovat de Partidul Democrat şi de aceea, pe de-o parte, îmi pare rău că a plecat", a afirmat Blaga.

Potrivit sursei citate, acum este nevoie "ca partidul să se adune".

"Acum, fiecare pe drumul lui. Eu cred că e nevoie mai mult decât oricând ca partidul să se adune, să fim mai uniţi ca niciodată. Am şi o a doua dezamăgire. Totuşi, Sorin Frunzăverde a fost până astăzi (miercuri - n.r.) prim-vicepreşedinte al partidului, or, ştiindu-se această situaţie a problemelor pe care el le are sau le ridică, m-aş fi aşteptat ca o parte importantă din conducerea partidului să fi fost azi-dimineaţă la Reşiţa. Să ne înţelegem, bun, pleacă Sorin, nu ştim cine o să mai plece, sigur, are o influenţă mare în judeţ, probabil că vor mai pleca şi parlamentari şi primari. Nu cred că toţi, pentru că, în sfârşit, aşa sunt anunţurile astăzi, viaţa o va arăta cine rămâne şi cine pleacă", a declarat Blaga.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite