Biserica Ortodoxă ajută Moldova în drumul spre UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii Partidului Popular European şi cei ai clerului ortodox s-au întâlnit la Iaşi. Liderii europeni au promis sprijinirea Moldovei, Ucrainei şi Georgiei pentru a adera la UE.

Unii dintre cei mai importanţi lideri politici şi religioşi din Europa au participat joi şi vineri la Iaşi la un „dialog intercultural” iniţiat de liderii Partidului Popular European.

În cadrul sesiunii de concluzii, desfăşurate ieri, cei aproximativ 40 de lideri religioşi şi politici prezenţi la Iaşi au adoptat propunerea privind instituirea unui Parteneriat în Estul Uniunii Europene.

Din grupare vor face parte Republica Moldova, Ucraina şi Georgia. Liderii europeni au promis sprijinirea demersurilor pentru aderarea la Uniunea Europeană ale acestor state.

Ortodocşii georgieni fac solicitări

Liderul Patriarhiei Ortodoxe din Georgia a cerut semnarea unei declaraţii comune privind anularea recomandării Consiliului European de a recunoaşte independenţa Osetiei de Sud şi a Abhaziei.

„Este de netolerat ca în secolul al XXI-lea în aceste zone să nu se ţină slujbe în bisericile patronate de UNESCO. Cer adoptarea unui document care să fie transmis Rusiei şi care să ducă la soluţionarea paşnică a conflictului”, a spus reprezentantul Patriarhiei din Georgia, reverendul David Shara-shenidze. Comisarul european pentru educaţie şi cultură, Jan Figel, l-a susţinut pe liderul religios georgian.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite