UPDATE / BEC a oprit renumărarea voturilor nule: 626 pentru Băsescu şi 551 pentru Geoană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curtea Constituţională a decis reexaminarea şi renumărarea celor 138.476 de buletine nule de vot
Curtea Constituţională a decis reexaminarea şi renumărarea celor 138.476 de buletine nule de vot

Curtea Constituţională a decis, ieri, reexaminarea şi renumărarea celor 138.476 de buletine nule de vot rezultate în urma turului doi al alegerilor prezidenţiale.

UPDATE 16 23: Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a finalizat predarea tuturor materialelor electorale de la secţiile de votare din străinătate către Biroul Electoral Central (BEC).

MAE a finalizat predarea către Biroul Electoral pentru Străinătate a tuturor materialelor electorale primite de la 242 de secţii de votare de peste hotare, coletele de la celelalte 52 de secţii din dispora fiind în tranzit spre România şi urmând să fi predate pe măsură ce sosesc.


"Ministerul Afacerilor Externe a finalizat astăzi (sâmbătă - n.r.), până la ora emiterii acestui comunicat, predarea către Biroul Electoral pentru Străinătate a tuturor materialelor electorale primite de la secţiile de votare de peste hotare. Predarea-primirea documentelor s-a făcut pe bază de proces verbal, la operaţiune participând membrii Biroului Electoral pentru Străinătate, inclusiv reprezentanţii partidelor politice", a transmis MAE.

UPDATE 14.00 BEC a oprit renumărarea voturilor nule întrucât membrii Biroului au decis să ia o pauză din cauza oboselii. Activitatea se va relua mâine dimineaţă. BEC a reuşit să numere deja mai mult de jumătate din voturile nule, iar 1181 de voturi nule au fost validate.

UPDATE 13.00: Numărătoarea BEC continuă. Rezultatul parţial pentru voturile nule validate este de 626 pentru Traian Băsescu şi 551 pentru Mircea Geoană. La această oră, s-au numărat aproximativ 70.000 de voturi nule.

UPDATE 12.00 : BEC a numărat 583 de voturi valid exprimate pentru Traian Băsescu şi 510 pentru Mircea Geoană.

UPDATE 10.00 :  Confrom numărătorii provizorie a BEC, rezultat este de: 541 de voturi valide pentru Băsescu şi 488 pentru Geoană din 22% dintre voturi.

Voturile din Buzau, Tulcea şi Gorj au ajuns la numărătoarea de la Bucureşti. Au plecat şi 5325 de buletine nule de vot de la Bacău

UPDATE 9.00 : Buletinele de vot din Sălaj au fost aduse în Capitală, cele din Timiş plecând spre BEC. Totuşi, în mod normal, BEC ar avea nevoie de 27 de zile pentru numărarea voturilor.

UPDATE 8.00 : BEC a numărat toată noaptea buletinele anulate de vot. În această dimineaţă au ajuns la Bucureşti şi voturile din judeţul Maramureş.

UPDATE 7.00 : Până la această oră au fost aduse buletinele nule de vot din 16 judeţe, urmând ca voturile din celelalte judeţe să ajungă în decursul zilei de astăzi la Bucureşti.

Toţi cei 17 membri ai BEC trebuie să vadă toate buletinele de vot anulate. Aceştia au terminat până ieri (vineri - n.r.), în jurul orelor 23.30, numărarea voturilor anulate din toate sectoarele Capitalei, din judeţul Ilfov şi Călăraşi.

Hotărârea Curţii vine ca răspuns la o solicitare în acest sens făcută de PSD. Social-democraţii au depus, în urmă cu câteva zile, şi o cerere de anulare a scrutinului, iar renumărarea voturilor nule ar putea influenţa o decizie în această privinţă, în condiţiile în care diferenţa care l-a plasat pe Traian Băsescu pe primul loc este de 70.048 de voturi.

Renumărarea voturilor nule va fi efectuată de Biroul Electoral Central(BEC), iar un răspuns privind o posibilă fraudă va fi transmis Curţii Constituţionale până luni la ora 15.00.

Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a anunţat că membrii instituţiei au început ieri-seară reexaminarea buletinelor nule, acţiune desfăşurată la sediul central din Bucureşti, şi nu la Birourile Electorale Judeţene.

Reprezentanţii PSD ar putea solicita şi o verificare a CNP-urilor celor care au votat în secţiile speciale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite