„Bibilici“ şi „sindicate de dreapta“ în dezbaterea PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 „Bibilicile” ministrului Muncii, Ioan Botiş, şi ideea cu „sindicatele de dreapta”, susţinută de ministrul de Externe, Teodor Baconschi (foto), au stârnit hohote de râs în şedinţa de ieri a conducerii PDL. După ce a fost sursa amuzamentului general în şedinţa de Guvern de săptămâna trecută, ministrul Muncii a revenit cu explicaţii în reuniunea Biroului Permanent Naţional (BPN) al PDL de ieri.

„Deşi nu l-a întrebat nimeni nimic, în prezentarea prevederilor Codului Muncii, Botiş a simţit nevoia să explice cum a fost cu bibilicile socotite în schema acordării ajutorului social. În timp ce unii colegi îşi dădeau deja coate, Botiş a insistat că bibilicile sunt şi ele nişte orătănii, care nu trebuie scăpate din vedere", a relatat unul dintre liderii democrat-liberali. Zâmbetele înfundate au continuat şi în timpul discursului pe care ministrul Baconschi l-a ţinut în faţa colegilor din conducerea PDL, cărora le-a explicat importanţa unor „sindicate de dreapta".

„Toată lumea ştie orientarea istorică a sindicatelor către stânga, numai ministrul Baconschi n-a aflat-o încă", a mai spus sursa citată. Propunerea ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, ca PDL Diaspora să fie împărţită în patru organizaţii l-a pus pe jar pe William Brânză, liderul democrat-liberalilor din străinătate. După ce săptămâna trecută, ideea lui Boagiu a fost votată de BPN în lipsa lui Brânză, la şedinţa de ieri, potrivit unor surse, acesta l-a ameninţat pe Boc că pleacă din partid „dacă nu este lăsat să-şi continue proiectul".  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite