Berceanu îi oferă lui Tăriceanu încă doi ani de mandat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PD, Radu Berceanu, afirmă că ar fi mult mai bine pentru România ca în primăvara anului viitor să aibă loc alegeri anticipate, pentru a exista un guvern cu majoritate

Vicepreşedintele PD, Radu Berceanu, afirmă că ar fi mult mai bine pentru România ca în primăvara anului viitor să aibă loc alegeri anticipate, pentru a exista un guvern cu majoritate puternică în parlament.
"Acest guvern va avea în primăvara lui 2008 alegeri locale, cu cornuri şi lăpticuri electorale, iar alegerile parlamentare, în toamnă. Şi s-ar suprapune exact pe perioada primilor ani de după aderare, când ar trebui să ne concentrăm pe absorbirea de fonduri", a declarat, ieri, Beceanu. El a a negat categoric o construcţie electorală PD-PSD, afirmând că democraţii au făcut toate încercările posibile spre a-i convinge pe cei de la PNL că anticipatele sunt o variantă câştigătoare pentru ei. "Întâi, protocolul ne obligă să mergem pe ponderea din sondaje, or, la ora asta, ponderea este de peste 2 la 1 în favoarea PD. Noi am spus că, dacă facem alegeri anticipate, ne aşezăm pe liste unu la unu. Facem o înţelegere scrisă, că dacă noi, Alianţa, câştigăm, primii doi ani va fi tot Tăriceanu prim-ministru, pentru a avea un mandat întreg, de patru ani", a explicat Beceanu, care vede mai degrabă alegeri anticipate decât schimbarea guvernului şi a primului-ministru fără alegeri.

Băsescu: Eu nominalizez premierul
Preşedintele Traian Băsescu a refuzat, ieri, să comenteze posibilitatea unei înţelegeri PNL-PD prin care Tăriceanu să-şi păstreze postul de premier după alegerile anticipate, dar a amintit că şeful statului este cel care-l desemnează pe primul-ministru. "În ceea ce priveşte declaraţia domnului Berceanu, legată de înţelegerea pe care PD a făcut-o cu PNL, este o opţiune a PD pe care nu o discut şi nu o interferez. Nu au decât să facă politica între partide aşa cum consideră că este bine pentru ţară. Eu nu am decât rolul de a emite, eventual, de a face o nominalizare dacă ceva se întâmplă. Deci, partidele pot să discute ce doresc şi nu are nimeni obligaţia să mă întrebe sau să îmi ceară avizul", a spus Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite