Berceanu: Declicul în PDL nu va veni de la lideri, presiunea din interior va face schimbarea la vârf

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Berceanu
Radu Berceanu

Senatorul PDL Radu Berceanu a declarat, duminică seară, că nu crede într-o asumare de către liderii partidului a rezultatului slab de la locale, ci mai degrabă presiunea din interiorul partidului va determina schimbarea la vârf a partidului.

"Eu cred că nu asumarea răspunderii celor care au fost la conducere este declicul care s-ar putea întâmpla, pentru că nu-mi aduc aminte prin România de vreun partid în ultimii 22 de ani în care niște lideri de acolo din partid să-și asume răspunderea unor greșeli, să spună 'Am greșit, ne dăm la o parte, haideți să facem altceva'. Eu nu-mi aduc aminte de vreun partid în care s-a întâmplat așa ceva", a declarat Berceanu, la România Tv, întrebat ce se va întâmpla la vârful PDL după rezultatele slabe din alegerile locale.

Senatorul democrat-liberal a precizat că schimbarea în PDL va veni, în schimb, de la baza partidului. "Eu cred că se va întâmpla ce s-a întâmplat și la alte partide, anume că ceilalți vor considera că trebuie făcută o analiză și că trebuie un nou început. Așa s-a întâmplat la noi în 2001 și sunt convins că același lucru se va întâmpla și la PDL de data asta. Adică nu cei care, în sfârșit, au fost la conducere și care și-au dorit foarte tare să fie la conducere, prin toate mijloacele și cu toate îmbrâncelile, chiar dacă după ce au fost la conducere, așa cum eu am spus la Congres, nu au făcut decât ce făcuseră și înainte. Dar presiunea din interiorul partidului există și ea va fi cea care, probabil, va determina o schimbare în PDL", a declarat el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite