Berceanu: ”Voinescu s-a ascuns sub fustele Robertei şi a făcut un lucru urât!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul democrat-liberal Radu Berceanu l-a atacat dur pe noul vicepre;edinte al PDL, Sever Voinescu, plecând de la scandalul Legii pensiilor, în centrul căruia s-a aflat şefa Camerei Deputaţilor, acuzată de fraudă.

”Marele intelectual Sever Voinescu –spre deosebire de noi care am fi ingineri- mai bine era bărbat politic şi recunoştea că secretarul Camerei Deputaţilor este cel care numără voturile. Domnul vicepreşedinte însă s-a ascuns sub fustele Robertei Anastase şi a făcut un lucru urât. Dar a fost premiat”, a declarat Radu Berceanu, făcând referire la funcţia de vicepreşedinte, cu care Voinescu a fost ”răsplătit” la Convenţie.

Senatorul şi-a arătat suprinderea că Anastase a făcut referire la ”cicatricile” din luptele politice cu care el s-a lăudat într-o reuniunea democrat-liberală, susţinând că acestea sunt, de fapt, nişte ”măşti de frumuseţe”. ”Nici nu se pricepe la altceva, doar nu era să vorbească despre măşti de ceramică, era mai greu!”, a spus, amuzat, Berceanu. Deşi a făcut parte din echipa perdantă, senatorul a spus că rămâne fidel partidului. ”Eu nu am de ce să fiu frustrat. Nu am candidat!”, a comentat liderul PDL.

”Bombardament” cu sondaje

Susţinătorul lui Vasile Blaga în competiţia internă, Berceanu a prezentat rezultatele unui sondaj de opinie realizat de CSOP la comanda sa, în perioada 5-9 mai, anunţând că peste o lună va face altă cercetare, ”să se vadă cum e cu noua conducere”. În sondajul prezentat ieri, Guvernul are 12% la capitolul ”încredere”, iar Traian Băsescu -19%.

În privinţa posibilităţii schimbării premierului, Berceanu a spus că decizia aparţine noii conduceri, avertizând însă că ”este foarte riscant să se vină cu o nouă formulă guvernamentală”, dată fiind ”majoritatea la limită”, referindu-se la starea partidului.
Mai tranşant a fost senatorul Vasile Blaga: ”Este nevoie de un preşedinte cu normă întreagă în Modrogan!

Potrivit unor surse democrat-liberale, posibilitatea schimbării lui Boc de la Guvern ar urma să fie discutată şi în această seară de liderii partidului, reuniţi în prima şedinţă după alegeri.

Udrea şi Boc pierd în sondajele lui Berceanu

Totodată, Elena Udrea şi Emil Boc sunt ”campioni” la capitolul ”neîncredere”: 83% din cei chestionați au puţină şi foarte puţină încredere în Elena Udrea, în timp ce 81% au aceeași părere despre Emil Boc. De asemenea, USL ar strânge 53% din voturi, PDL -19%, UDMR -5% și PRM -4%. Altă concluzie se referă la PDL, despre care 55% din cei chestionați au spus că a rămas la fel, în timp ce 34% -că s-a schimbat în rău. În schimb, 4% din electorat a apreciat evoluţia partidului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite