Becali şi Vadim, despărţiţi de algoritm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Desen realizat de Vali Ivan
Desen realizat de Vali Ivan

Gigi Becali a hotărât să renunţe la alianţa cu „fratele“ Corneliu Vadim Tudor, fiind nemulţumit de numărul mic de candidaturi oferit de PRM.

Preşedintele PNG, Gigi Becali, a anunţat, luni, că a rupt alianţa electorală cu preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, din cauza unor neînţelegeri privind lista de candidaţi pentru alegerile locale.

„S-a întâmplat că nu ne-am înţeles la negocieri. Din partea lor au vrut să fie 3 la 1 procentul la liste sau candidaţii noştri să se înscrie în PRM. Am zis fiecare pe contul lui, însemna ca PNG-ul să se dizolve de tot. E şi de principiu. Când te duci cu un om la drum împarţi pâinea la jumate", a explicat Gigi Becali motivul rupturii.

De partea cealaltă, C.V. Tudor s-a arătat nemulţumit de pretenţiile impuse de Gigi Becali, care voia paritate la lista comună de candidaţi.„Dacă era ceva de rupt, eu am rupt. PNG nu are cum să fie egalul PRM. Eu i-am zis lui Gigi să intre pe listele noastre, au acceptat, după care s-a umflat tărâţa în ei. El s-a obişnuit cu nişte sclavi, cum are el la palat.

Dacă nu eram eu, el era şi acum puşcăriaşul de serviciu", a declarat Vadim Tudor. Preşedintele PRM a comentat ironic la adresa fostului său tovarăş de luptă, precizând că Becali a fost cel care a insistat să formeze o alianţă. „I-am zis să nu mă confunde cu Bănel Nicoliţă. I-am dat peste nas. Nu ţi-e ruşine măi puştiule? Ai rupt tu alianţa cu Vadim Tudor? Tu m-ai sunat, ai plâns la telefon că vrei alianţă", a comentat Vadim Tudor.

În schimb, latifundiarul din Pipera şi-a anunţat candidatura pentru fotoliul de edil-şef al Capitalei. „La Bucureşti voi candida eu din partea PNG. Eu candidez să fac un test. Să văd câţi oameni au încredere că Gigi Becali este un bun gospodar", a adăugat Gigi Becali.

Cât a durat frăţia

La mijlocul lunii martie, Gigi Becali anunţa că PNG şi PRM vor candida împreună la alegerile locale din iunie 2012 şi la alegerile parlamentare. „Vom merge în coaliţie împreună cu PRM. Aceasta este hotărârea Consiliului Naţional şi este şi voinţa mea alături de voinţa lor", a subliniat liderul PNG.

Becali declara atunci că, în privinţa candidaţilor la alegeri, toate deciziile vor fi luate de Corneliu Vadim Tudor. „Fratele mai mare hotărăşte, c-aşai la români", spunea Gigi Becali. Corneliu Vadim Tudor şi Gigi Becali nu au fost la prima aventură politică. Liderul PRM i-a oferit un loc  lui Gigi Becali, proaspăt ieşit din puşcărie, pe listele partidului său pentru alegerile europarlamentare din  anul 2009. Atunci, cei doi au fluturat în campania electorală sloganul: „Doi creştini şi patrioţi vor scăpa ţara de hoţi". 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite