Becali, pe locul al patrulea la încredere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PreŞedintele Traian Băsescu beneficiază de încrederea totală a mai mult de jumătate dintre cetăţenii ţării, relevă un sondaj de opinie, prezentat ieri de către Biroul de Cercetări

PreŞedintele Traian Băsescu beneficiază de încrederea totală a mai mult de jumătate dintre cetăţenii ţării, relevă un sondaj de opinie, prezentat ieri de către Biroul de Cercetări Sociale.
Aproximativ 60 la sută din români sunt mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de prestaţia preşedintelui Băsescu la Palatul Cotroceni, iar 32 la sută din electorat l-ar vota pentru un nou mandat. Sondajul, realizat în perioada 22-29 iunie, pe un eşantion de 1.122 de persoane din 41 de judeţe, mai arată că 14 la sută din subiecţi s-au declarat foarte mulţumiţi de activitatea şefului statului, 45 la sută mai degrabă mulţumiţi, 23 la sută mai degrabă nemulţumiţi, iar 9 la sută total nemulţumiţi. În ceea ce priveşte intenţiile de vot, 32 la sută din intervievaţi l-ar alege pe Traian Băsescu, 31 la sută ar prefera alt candidat, 28 la sută sunt nehotărâţi, iar 9 la sută au spus că nu votează.În topul încrederii în principalii lideri politici, şeful statului a întrunit 55 la sută din voturi, fiind secondat de Mircea Geoană, cu 28,6 la sută. Călin Popescu Tăriceanu ocupă poziţia a treia, cu 27 la sută, fiind urmat de Gigi Becali, cu 26,8 la sută, de Bogdan Olteanu, cu 22 la sută, şi de Corneliu Vadim Tudor, cu 18,6 la sută. Pe ultimele locuri, în aceeaşi ierarhie, figurează Vasile Blaga - 18,4 la sută, Adriean Videanu - 14,3 la sută, şi Gheorghe Ciuhandu - 12 la sută.

Alianţa D.A. se menţine în frunte
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, Alianţa D.A. ar întruni 46,7 la sută din sufragii, PSD - 20,3 la sută, PRM - 15,4 la sută, PNG - 6,4 la sută, iar UDMR - 5,1 la sută. Electoratul i-ar "exmatricula" din Legislativ pe conservatori, care ar obţine doar 1,7 la sută, precum şi partidul lui Cozmin Guşă, PIN, cu un scor de 0,8 la sută. PPCD ar întruni 2,4 la sută din voturi, dar ponderea absenteismului şi a celor nehotărâţi ar fi de 33 la sută. Dacă PNL şi PD ar candida pe liste separate, democraţii ar strânge 47,5 la sută din voturile Alianţei, iar liberalii 45%, în timp ce ponderea celor care ar opta pentru un alt partid, care nu s-au hotărât sau care nu se vor duce la urne este de 7,2 la sută.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite