UPDATE Voinescu: “Un dialog cu Becali şi Vadim este de neimaginat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scenariul privind o posibilă colaborare între PDL şi Gigi Becali, Corneliu Vadim Tudor sau Dan Diaconescu a fost respins vehement de purtătorul de cuvânt al democrat-liberalilor, Sever Voinescu, care l-a calificat fără ezitare drept "de neimaginat".

"Am râs homeric când am auzit în presă despre această posibilă colaborare. Este de neimaginat un dialog cu Gigi Becali, Corneliu Vadim Tudor sau Dan Diaconescu! Există suficient de mulţi oameni de dreapta de bună-credinţă cu care PDL să se asocieze, decât cei trei! Să ne temperăm! PDL a plătit electoral prea scump pentru reformele adoptate pentru ca acum să se asocieze cu Becali sau Vadim, aşa cum îi ştiţi, sau cu Diaconescu, cel care a promis că le va da românilor câte 20.000 de euro, imediat după ce va câştiga alegerile! Cum am putea colabora cu ei?!", a comentat Sever Voinescu pentru "Adevărul".

El nu a exclus nici posibilitatea ca zvonurile privind un astfel de dialog să fie lansate tocmai pentru a discredita Mişcarea Populară şi eforturile pentru coagularea ei. "Nu pot să-mi dau seama însă cine ar fi putut născoci aceste scenarii", a spus Voinescu.

Pe de altă parte, el l-a ironizat pe prim-vicepreşedintele Sorin Frunzăverde, care nu a exclus nicio colaborare: "Dacă se simte confortabil la masă cu Becali sau cu C.V. Tudor, este problema lui, dar eu şi majoritatea celor pe care îi cunosc din partid nu am putea suporta aşa ceva!"

Frunzăverde: Nu exludem nicio variantă

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a precizat pentru "Adevărul" că nu au existat discuţii în partid privind colaborarea cu europarlamentarii Gigi Becali şi Corneliu Vadim Tudor sau cu Dan Diaconescu în vederea cooptării lor la viitoarea Mişcare Populară, despre care a spus că va fi creată până în decembrie. "Nu au existat discuţii despre această colaborare şi nu vreau să comentez doar pentru a da naştere unor speculaţii. Dar vom începe chiar de luni, în Biroul Permanent Naţional al partidului, să vorbim despre posibilele colaborări", a declarat Frunzăverde, neexcluzând nicio variantă.

Potrivit prim-vicepreşedintelui PDL, noua formaţiune politică ar trebui să prindă contur în decembrie, având timp sufiecient pentru a se imprima în conştiinţa alegătorilor până la următorul scrutin. "Trebuie să acordăm o atenţie deosebită şi atragerii unor personalităţi, care să fie dedicate unor cauze politice, chiar dacă nu vor să adere la un partid. Nu mă gândesc la anumite nume. Este o practică şi a Partidului Popular European, care are în componenţă numeroase astfel de persoane fizice", a mai spus Frunzăverde.

Potrivit unor surse democrat-liberale, Mişcarea Populară ar urma să se contureze în jurul PDL, căruia i se vor alătura UNPR, PNŢCD, ecologiştii şi organizaţii non-guvernamentale. Traian Băsescu declara recent la postul public de televiziune că trebuie pregătită ideea de Mişcare Populară în perspectiva unei alianţe ce ar urma să se contureze înainte sau după alegerile din 2012.

Becali se vrea în Mişcarea Populară

Becali, citat de Realitatea TV, s-a oferit să intre în Mişcarea Populară a democrat-liberalilor. Finanţatorul Stelei l-a chemat chiar şi pe liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, să i se alăture.

Speculaţiile referitoare la o posibilă colaborare între Gigi Becali şi PDL sunt mai vechi, în condiţiile în care în 2006 relaţiile dintre finanţatorul Stelei şi preşedintele Traian Băsescu păreau a fi apropiate. Scenariul nu s-a concretizat însă niciodată. Mai mult, Traian Băsescu a devenit ţinta predilectă a atacurilor lui Becali.

Deşi cotat cu 7 la sută în sondajele de opinie, PNG nu a reuşit să intre în Parlament la alegerile din 2008. Becali a compensat pierderea în 2009, când a ajuns europarlamentar pe listele PRM.

Performanţa a fost posibilă după episodul arestării lui în primăvara lui 2009, în celebrul scandal legat de sechestrarea unor persoane care i-ar fi furat maşina. Becali s-a înfăţişat electoratului drept victimă politică a lui Traian Băsescu. Becali a candidat apoi şi la funcţia de preşedinte, afirmând că nu mai suportă ca „România să fie întunecată de un diavol".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite