Bătălia pe Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Delimitarea ultimelor patru circumscripţii poate fi decisă de Guvern Comisia de cod electoral a trasat, ieri, colegiile electorale din alte 20 de judeţe, apropiindu-se de finalul acestui

Delimitarea ultimelor patru circumscripţii poate fi decisă de Guvern

Comisia de cod electoral a trasat, ieri, colegiile electorale din alte 20 de judeţe, apropiindu-se de finalul acestui proces.

Din cauza neînţelegerilor politice, parlamentarii nu au reuşit să decupeze circumscripţiile din Constanţa, Satu Mare, Bucureşti şi pe cea pentru românii din străinătate. Cu două zile înainte de expirarea termenului legal, 39 de judeţe din totalul de 43 au fost delimitate ca urmare a negocierilor dintre partide.

Preşedintele comisiei, liberalul Mihai Voicu, a explicat că, dacă până la 19 iulie, când expiră mandatul acestui organism, nu se va reuşi decuparea circumscripţiilor restante, guvernul va face acest lucru prin intermediul unei hotărâri. Voicu a adăugat că executivul se angajează să consulte "fie şi informal" Comisia de cod electoral.

Cele 20 de circumscripţii votate ieri, la propunerea PSD, PNL sau UDMR, sunt Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Prahova, Vâlcea, Suceava, Timiş şi Vrancea.

Reprezentanţii PDL şi PRM s-au abţinut de la vot ori s-au pronunţat împotrivă. În cazul circumscripţiilor din Covasna şi Harghita, toţi membrii comisiei, cu excepţia reprezentantului UDMR Marton Arpad, au fost de acord să se creeze câte unul pentru populaţia românească.

Colegiile netrasate

Constanţa
Satu Mare
Bucureşti
Pentru românii din străinătate

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite