Bătaie pe voturile lui Adrian Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu apropierea Consiliului Naţional, taberele din PSD vor să-şi asigure victoria prin mişcări de culise. Peste două zile, pesediştii vor decide dacă sunt de acord sau nu cu revenirea

Odată cu apropierea Consiliului Naţional, taberele din PSD vor să-şi asigure victoria prin mişcări de culise.

Peste două zile, pesediştii vor decide dacă sunt de acord sau nu cu revenirea lui Adrian Năstase într-o funcţie de conducere în PSD. La Consiliul Naţional de mâine, Adrian Năstase se luptă cu Dan Mircea Popescu pentru postul de preşedinte al acestei structuri.

Şansele sunt aproximativ egale, dar balanţa pare să fie înclinată în favoarea lui Dan Mircea Popescu, afirmă surse din partid.

Lupta pentru postul de preşedinte al CN se joacă pe viaţă şi pe moarte în PSD. În timp ce unii lideri sunt sceptici în privinţa revenirii lui Năstase într-o poziţie de decizie, alţii consideră că fostul premier are "şanse serioase". "Cu cât votul se mută spre baza partidului, cu atât Năstase are şanse mai multe. Părerea mea este că o să câştige. Dacă era Congres, sigur câştiga", explica, ieri, un lider PSD.


Aşa cum afirmă mai mulţi dintre capii social-democraţilor, popularitatea lui Năstase este mai ridicată în eşalonul doi de conducere al filialelor. Preşedinţii de organizaţii, care văd în postul de preşedinte al CN semnalul că Năstase vrea să se întoarcă la şefia partidului, sunt mai tentaţi să se alăture taberei lui Mircea Geoană. Voturile vor fi negociate până în ultimul moment.


Cine votează la Consiliu?


Ieri au început să apară informaţii potrivit cărora fidelii lui Mircea Geoană şi cei care se opun întoarcerii lui Năstase ar încerca să modifice listele cu delegaţi şi să înlocuiască anumite persoane.


Potrivit statutului PSD, la Consiliul Naţional participă vicepreşedinţii, senatorii şi deputaţii partidului, preşedinţii şi vicepreşedinţii de filiale, preşedinţii de consilii judeţene şi alţi membri de partid care sunt stabiliţi de Congres. Aşadar, numărul de delegaţi este fix, el neputând fi suplimentat cu oameni din afară care să voteze cu o tabără sau alta, a declarat un lider social-democrat.


Adrian Năstase: Sper că decizia va fi favorabilă


"Eu sper că decizia va fi favorabilă. Adică, la întrebarea dacă au nevoie de experienţa mea, colegii mei sper să răspundă pozitiv", a declarat pentru "Adevărul" Adrian Năstase. El a precizat că nu crede că vor fi probleme organizatorice la votul de mâine şi a spus că nu se teme de sabotaj.

"Nu. Cred că problema era de a pune în funcţiune o maşinărie organizatorică eficientă. Până când s-au mobilizat cei din structurile centrale erau ceva probleme şi nemulţumiri. Sper să nu fie probleme", mai spune Năstase. El arată că "problemele" la care făcuse referire erau legate de faptul că unii membri de partid care trebuiau să fie invitaţi nu primiseră invitaţiile şi la situaţia în care listele cu delegaţi urmau să fie completate cu alte persoane, în cazul în care "din anumite motive, unii dintre membri nu ar fi ajuns".

Vot fotografiat cu telefonul?

Consiliera lui Adrian Năstase, Anca Alexandrescu, a scris pe blogul ei despre anumite încercări de a se sabota votul de la Consiliul Naţional. "Ca să înţelegeţi cât de neliniştiţi sunt unii, trebuie să vă spun că am aflat despre faptul că au imaginat un nou mod de a verifica votul secret de la Consiliul Naţional. Responsabilii de grup îşi vor obliga oamenii să îşi fotografieze votul cu telefonul mobil", a declarat ea.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite