Băsescu va participa la funeraliile lui Havel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaclev Havel a murit duminică dimineaţă, la vârsta de 75 de ani
Vaclev Havel a murit duminică dimineaţă, la vârsta de 75 de ani

Preşedintele Traian Băsescu va participa la funeraliile fostului preşedinte ceh Vaclav Havel, care vor avea loc vineri, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Înmormântarea fostului preşedinte ceh va avea loc vineri, ora 12.00 (ora 13.00, ora României), în catedrala Saint-Guy, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei cehe, Radim Ochvat.

"Noi, cei din Europa de Est, îi datorăm mult lui Vaclav Havel", a declarat preşedintele Traian Băsescu, luni, când a semnat în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Cehiei în memoria lui Vaclav Havel. "Exact la cinci ani după ce în Parlament am citit raportul pentru condamnarea comunismului s-a produs încetarea din viaţă a lui Havel. Aş spune că acest raport reprezintă, dacă vreţi, o mică părticică din ce a făcut Havel pentru această parte a lumii şi numai, pentru Europa toată şi, implicit, pentru democratizarea planetei", a spus şeful statului.

Fostul preşedinte ceh Vaclav Havel a murit duminică dimineaţă, la vârsta de 75 de ani. Artizan al "Revoluţiei de catifea" anticomuniste din 1989 şi preşedinte al Cehoslovacie, iar apoi al Cehiei în perioada 1989 - 2003, el a murit în somn, a afirmat purtătoarea sa de cuvânt, Sabina Tancevova.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite