Băsescu şi Ponta nu s-au înţeles pe CE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul şi preşedintele vor contiuna negocierilep
Premierul şi preşedintele vor contiuna negocierilep

Premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu au purtat discuţii ieri, la Palatul Cotroceni, privind nivelul de reprezentare a României la Consiliul European de la Bruxelles, din data de 28 iunie, însă nu au ajuns la niciun acord.

„Am avut o discuţie destul de lungă - peste o oră -am discutat şi de Consiliul European, de temele pe care România le are de susţinut - fonduri europene, Shenghen, bugetul 2014-2020, MCV şi alte probleme care ţin de relaţia interinstituţională dintre preşedinte şi primul ministru", a spus Ponta.

Liderul USL a declarat, după întrevederea cu Traian Băsescu, că va mai avea întâlniri cu preşedintele pentru a ajunge la o soluţie. „Aici nu am ajuns la o concluzie, adică ne-am înţeles că nu ne-am înţeles încă şi că vom continua dialogul ca până pe 28 iunie să agreăm soluţia instituţională ce mai bună", a spus Ponta. Premierul  a precizat că, din punctul său de vedere, soluţia cea mai bună este a unui compromis între cele două instituţii şi a unui dialog.

Vor să evite situaţiile penibile

„E important, când merg acolo, să am un punct de vedere agreat şi cu preşedintele, şi cu Parlamentul. Nu am putut să ajungem la un consens azi, aş fi vrut să ajungem la un consens în sensul să particip eu. Preşedintele ar fi vrut să participe domnia sa", a mai adăugat Ponta.

Totodată, liderul USL crede că este foarte important ca pe 28 iunie România să nu fie în situaţia în care au fost Polonia, Finlanda şi alte ţări europene. „Nu trebuie să rezolvăm în faţa partenerilor europeni un conflict care este de natură internă. Dorim cu toţii să evităm un asemenea moment", a spus Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite