Băsescu se consultă din nou cu Puterea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
11 ianuarie - Traian Băsescu, nominalizat de MSNBC "cel mai rău om din lume"
11 ianuarie - Traian Băsescu, nominalizat de MSNBC "cel mai rău om din lume"

Preşedintele Traian Băsescu invită  partidele parlamentare la consultări, luni, la ora 15.00, pentru a discuta perspectivele economice şi sociale pe următorii doi ani, aderarea la Spaţiul Schengen şi priorităţile legislative ale sfârşitului acestui an.

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat că reprezentanţii PDL “categoric” vor merge la consultările de la Cotroceni. Şi liderul UDMR, Marko Bela, a anunţat deja că formaţiunea sa va fi prezentă la discuţii. Marko a precizat  că subiectele de discuţie propuse de şeful statului sunt “importante”.

Liderul deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a declarat că temele economice propuse de Băsescu reprezintă “subiectul său preferat” şi că se va duce la Cotroceni pentru a-şi spune punctul de vedere.  “Este subiectul meu preferat încotro merge lumea şi ce ar trebui să facem noi ca să evităm catastrofa”, a declarat Pambuccian, citat de Mediafax.

Opoziţia refuză

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a precizat că liberalii nu vor participa la consultări. “Ne păstrăm decizia luată la consultările precedente”, a spus Voicu. El a declarat că PNL va mai participa la întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu şi cu celelalte partide doar dacă se va forma un nou guvern.

Social-democraţii vor decide în Biroul Permanent de luni dacă vor participa la consultările de la Cotroceni. „Dar atât timp cât domnul Băsescu nu se schimbă şi nu se schimbă nimic, înţeleg că ne cheamă în acelaşi cadru şi la aceeaşi oră, nu văd de ce ne-am schimba noi”, a declarat preşedintele PSD, Victor Ponta. PSD a declinat până acum toate invitaţiile la consultări lansate de Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu şi partidele parlamentare au mai avut o rundă de consultări la Cotroceni, la începutul lunii noiembrie. Şi pe agenda acelei întâlniri figurau teme precum aderarea la Spaţiul Schengen şi perspectivele relaţiei cu Fondul Monetar Internaţional. La consultările din noiembrie PSD şi PNL au refuzat invitaţia preşedintelui.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite