Băsescu scoate Guvernul la tablă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miniştrii Cabinetului Boc vor da astăzi raportul la Cotroceni în privinţa măsurilor luate pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Democrat-liberalii s-au reunit ieri-seară, la Vila Lac, pentru a-şi face temele înaintea întâlnirii cu preşedintele. Miniştrii se aşteaptă ca discuţiile cu Traian Băsescu să fie relativ încordate.

Preşedintele Traian Băsescu i-a chemat azi la ora 14.00, la Cotroceni, pe membrii Cabinetului Boc pentru o discuţie oficială privind strategia de criză a Guvernului. Miniştrii vor fi scoşi la raport în privinţa cheltuielilor bugetare, dar şi în privinţa absorbţiei fondurilor europene.

Cei responsabili de aceste domenii sunt ministrul Muncii, Mihail Şeitan, dar şi cel al Finanţelor, Sebastian Vlădescu. Şi ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, va fi pusă în situaţia de a da explicaţii, pentru că o altă temă a consultărilor va viza legislaţia achiziţiilor publice. În plus, preşedintele Traian Băsescu ar putea cere sprijinul Guvernului pentru declanşarea procedurii de revizuire a Constituţiei.

Întâlnire de taină

Premierul Emil Boc i-a convocat aseară pe miniştri la o întâlnire de taină la Vila Lac, pentru a discuta mandatul cu care se vor duce la Cotroceni. Potrivit unor surse guvernamentale, discuţiile nu vor fi unele relaxate, mai ales că mai mulţi miniştri şi reprezentanţi PDL au primit în ultima vreme bile negre din partea şefului statului. Mai mult, în Guvern se vorbeşte deja de o posibilă remaniere guvernamentală, care i-ar putea viza pe ministrul Muncii, pe cel al Finanţelor, dar şi pe cel al Transporturilor, Radu Berceanu.

Întâlnirea de la Cotroceni survine criticilor lui Băsescu referitoare la prestaţia Guvernului. Mihai Şeitan şi Sebastian Vlădescu au mai fost ameninţaţi cu remanierea în cadrul unei şedinţe de Guvern în care premierul le-a dat dispoziţii clare să nu mai dea declaraţii publice despre proiectele legislative ale Executivului.

Alţi miniştri care au primit semnale negative din parte preşedintelui Traian Băsescu sunt Vasile Blaga, Adriean Videanu şi Radu Berceanu, pe care şeful statului i-a numit „găşcuţa lui Boc".

Comisie pentru Constituţie

Parlamentarii au decis distribuirea locurilor din Comisia de revizuire a Constituţiei. Din cei 25 de membri, opt vor reveni PDL, doi - independenţilor, opt - PSD, patru - PNL, doi - UDMR şi un loc Minorităţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite