Băsescu o apără pe Udrea şi îi atacă pe Boc şi Videanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce s-a „războit” cu unii reprezentanţi ai Executivului, Băsescu a îndulcit tonul când a vorbit despre brandul de ţară, lansat de Elena Udrea.

Preşedintele a criticat faptul că unii membri ai Guvernulu s-au grăbit să anunţe creşteri salariale în 2011, „când nici nu se terminaseră ecourile conferinţei de presă” în care FMI a prezentat concluziile vizitei în România.

„Nici nu se încheiaseră ecourile conferinţei de presă şi deja aveam anunţuri ale membrilor Guvernului cum vor mări salariile în 2011”, a spus Băsescu ieri-seară la TVR, fără a da nume. În cursul zilei de ieri, însuşi premierul Emil Boc a dat asigurări la postul public de radio că salariile bugetarilor vor creşte din nou în 2011, dacă statul va strânge
suficient cureaua cheltuielilor publice.

Promisiunile miniştrilor

La rândul său, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat luni că fondul de salarii stabilit pentru anul viitor, corelat cu restructurarea a 60.000 posturi din sistemulpublic, permite o creştere salarială medie de peste 10%. Marţi, şi ministrul Economiei, Adriean Videanu, a susţinut că salariile din sistemul bugetar ar putea reveni începând de anul viitor, în trepte, la nivelurile de dinaintea reducerii cu 25%.

Şeful statului a evitat să spună dacă are încredere în actualul Executiv, dar a vorbi din nou despre evaluarea miniştrilor. „Pe 1 septembrie mă voi ţine de cuvânt şi vom face analiza în grupurile parlamentare. Da, cred că Emil Boc a fost minţit. Acum sunt acte normative pentru disponibilizarea a 74.000 de oameni din sectorul bugetar. Vreau să vă spun public că nu este suficient”, a mai susţinut Băsescu.

Referindu-se la delegaţia FMI, preşedintele a spus că cel mai important mesaj al acesteia s-a referit la faptul că ţara noastră şi-a respectat angajamentele, mai puţin cele legate de arierate. Tonul preşedintelui a devenit însă mult mai blând când a vorbit despre „povestea brandului” de ţară, lansat cu mare scandal de ministrul Turismului, Elena Udrea.

„Este un program de punere în valoare a României. În Carpaţi s-a plămădit această naţiune. Costurile se vor rezolva. Programele fie că sunt de turism, fie că sunt de publicitate ale UE trebuie făcute”, a spus Băsescu, la finalul emisiunii  televizate


Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite