Băsescu l-a pus pe Boc să negocieze cu Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu i-a pregătit lui Emil Boc temele de discuţie cu Opoziţia
Traian Băsescu i-a pregătit lui Emil Boc temele de discuţie cu Opoziţia

Puterea este dispusă să dialogheze cu Opoziţia, au afirmat, ieri, liderii PDL după o întâlnire cu şeful statului. USL nu a participat la consultările de la Cotroceni.

Liderii partidelor din arcul guvernamental s-au prezentat la consultările cu preşedintele Traian Băsescu, de la Palatul Cotroceni, în timp ce Opoziţia le-a boicotat. La finalul discuţiilor,  atât Traian Băsescu, cât şi liderul PDL, Emil Boc, au anunţat disponibilitatea partidelor din Coaliţie de a negocia cu Opoziţia, inclusiv pe marginea cerinţelor formulate de către Victor Ponta la învestitura Guvernului Ungureanu. Dialogul ar urma să se petreacă odată cu invitarea Opoziţiei la semnarea unui protocol  privind ratificarea Tratatului de stabilitate până la 1 martie. „Am propus partidelor parlamentare să înceapă negocierile care să vizeze condiţiile în care Opoziţia poate reveni în Parlament", a anunţat Traian Băsescu.

Preşedintele a  adus ca argument faptul că,  analizând programul de guvernare şi cele 15 puncte din discursul liderului PSD Victor Ponta, a constatat că 7 puncte coincid.  „Dacă şi partidele vor vedea această coincidenţă, înseamnă că există o bază solidă de discuţie pentru eventuala revenire a Opoziţiei în Parlament", a adăugat el.

USL rămâne în grevă

Interesant este că Traian Băsescu  s-a referit la condiţiile puse de Victor Ponta pentru susţinerea Guvernului Ungureanu, dar nu a dat niciun răspuns la declaraţiile de ieri ale lui Crin Antonescu. Liderul PNL a anunţat că greva parlamentarilor USL va continua, el precizând că există patru condiţii care ar trebui îndeplinite de actuala guvernare pentru ca Opoziţia să renunţe la acest protest. El a cerut ca actuala guvernare să-şi ia angajamentul că nu va guverna prin angajări de răspundere şi prin Ordonanţe de urgenţă.

A doua condiţie este ca parlamentarii Puterii să fie lăsaţi să se exprime prin vot în cazul unei eventuale moţiuni de cenzură. A treia condiţie se referă la schimbarea  preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi a  secretarului Sever Voinescu pentru  fraudarea votului în cazul Legii pensiilor. USL cere şi  rediscutarea statutului UNPR care nu a participat la alegeri dar este recunoscut în structurile de conducere ale Parlamentului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite