Băsescu l-a lăsat pe Boc preşedinte de 1 Decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, nu a primit onorurile militare la parada de 1 Decembrie, în absenţa din ţară a preşedintelui Traian Băsescu, aflat în Kazahstan pentru summitul OSCE.

Cel care a beneficiat de onoruri militare a fost premierul Emil Boc, chiar dacă regulamentele militare prevăd că preşedintele Senatului este al doilea după şeful statului la acest capitol. După paradă, cele întâmplate au intrat în malaxorul declaraţiilor politice.

Purtătorul de cuvânt al Palatului Cotroceni, Valeriu Turcan, a susţinut că preşedintele l-a delegat pe premier în urmă cu două zile să primească onorul la parada de 1 Decembrie, fiind chestiune de reprezentare şi nu de interimat.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a anunţat că va cere instituţiilor abilitate să investigheze "incidentul de la parada militară din Bucureşti". Geoană a menţionat şi că este pentru prima dată în ultimii 20 de ani când preşedintele României lipseşte de la ceremoniile dedicate Zilei Naţionale.

Pe lângă onoruri militare, Emil Boc a avut parte însă şi de momente mai puţin plăcute.  El a fost huiduit la plecarea de la paradă şi s-a îndreptat către maşina de serviciu, însoţit de membrii echipei sale de pază şi protecţie.

La parada militară organizată de Ziua Naţională a României în Bucureşti au defilat aproximativ 1.500 de cadre din Armată, MAI, SRI şi SIE, precum şi tehnică  militară.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite