Băsescu l-a făcut Cavaler pe Vanghelie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu susţine că interzicerea exporturilor de gaze împiedică liberalizarea pieţei
Traian Băsescu susţine că interzicerea exporturilor de gaze împiedică liberalizarea pieţei

PSD şi UNPR sunt partidele care au cei mai mulţi primari decoraţi de şeful statului, în timp ce partidul de suflet al lui Traian Băsescu, PDL, se află la coada listei.

Traian Băsescu a decorat nouă edili din PSD, numele cel mai sonor fiind cel al primarului sectorului 5, Marian Vanghelie,  răsplătit cu Ordinul Naţional „Pentru Merit" în grad de Cavaler. Chiar dacă are carnet de membru PSD, acesta din urmă este cunoscut pentru adversitatea faţă de liderul Victor Ponta şi a ameninţat cu plecarea din partid.

Şeful statului a mai decorat cinci primari trecuţi la UNPR sau care au anunţat că vor merge la acest partid. De pe listă nu putea lipsi Neculai Onţanu. Cu toate că democrat-liberalii au mai mulţi primari decât UNPR (aproape 1.000 faţă de cei 200 racolaţi de  Gabriel Oprea), şeful statului le-a oferit doar două decoraţii.  „Premianţii„ au fost Mircea Hava (Alba Iulia) şi Dorin Florea (Târgu-Mureş).

Potrivit motivaţiei oferite de Palatul Cotroceni, decoraţiile au fost conferite „în semn de apreciere pentru eforturile depuse în vederea dezvoltării infrastructurii urbane, în interesul comunităţilor care le-au încredinţat, de‑a lungul timpului, mai multe mandate de primar". 

info
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite