Băsescu îşi face echipă cu deputaţi UNPR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu l-a numit în fruntea Comisiei prezidenţiale pentru politici agricole pe deputatul UNPR Valeriu Steriu, a precizat pentru „Adevărul” purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Valeriu Turcan.

UNPR ajunge astfel să fie reprezentat şi la Palatul Cotroceni, după ce a reuşit să obţină funcţii şi în structurile de conducere ale Parlamentului. Comisia prezidenţială, înfiinţată în 2009, a fost condusă de Dacian Cioloş şi Mihail Dumitru, cei doi fiind şi miniştri ai Agriculturii.

Întrebat dacă prin numirea sa în fruntea acestui for îşi face “încălzirea” pentru o eventuală preluare a portofoliului, Valeriu Steriu a declarat pentru “Adevărul” că nu are astfel de ambiţii, misiunea sa fiind doar aceea de a elabora politici coerente în domeniu. “România duce lipsă de viziune în materie de politici agricole şi acest lucru se vede din ce în ce mai mult. Dacian Cioloş, care este în prezent comisar european, cere adesea un punct de vedere din partea României. Trebuie să pregătim o strategie şi mandatul comisiei prezidenţiale va fi până la sfârşitul acestui an”, a declarat Steriu.

image

Deputatul UNPR a mai precizat că funcţia de şef al comisiei nu este incompatibilă cu cea de parlamentar. “Acest aspect a fost analizat cu atenţie şi de comisia juridică a Camerei Deputaţilor . Comisia prezidenţială este un for care funcţionează pe lângă Administraţia Prezidenţială şi nu în cadrul acesteia”, a spus Steriu.

Valeriu Steriu este deputat de Olt, ales din partea alianţei PSD-PC, iar din februarie 2010 s-a înscris în UNPR.

Printre membrii comisiei se află Cristian Hera, preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, membru al Academiei Române, Ioan Păun Otiman, secretar general al Academiei Române, director al Institutului de Economie Agrară, profesor Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Timişoara (USAMV), Alexandru Bogdan, membru corespondent al Academiei Române, directorul Centrului de Biodiversitate Agrară al Academiei Române, Valeriu Cotea, profesor universitar USAMV Iaşi, şi Maria Vincze, profesor la Universitatea Babeş-Boyai Cluj Napoca.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite