Băsescu îi atacă pe „pușcăriabilii USL“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu, preşedinte jucător şi Radu Mazăre, primar dansator
Traian Băsescu, preşedinte jucător şi Radu Mazăre, primar dansator

Zece mii de oameni s-au adunat, sâmbătă dimineaţă, în Cluj-Napoca, pentru a lua parte la un miting de susţinere a preşedintelui suspendat Traian Băsescu, la care a participat şi acesta.

În discursul său, Traian Băsescu a acuzat USL că ar vrea să îşi subordoneze justiţia, precizând că „atunci când s-a declanşat furtuna în politica românească au fost duşi la închisoare fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan, Sorin Ovidiu Vîntu şi fostul premier Adrian Năstase". Preşedintele suspendat şi-a exprimat convingerea, în faţa celor 15.000 de oameni adunaţi în Piaţa Lucian Blaga din Cluj, că românii nu vor deveni „plapumă pentru infractori" doar pentru că sunt supăraţi pe preşedintele lor. „Românii nu îşi vor da preşedintele pentru puşcăriabilii USL", a afirmat Băsescu.

În timp ce preşedintele suspendat înfiera actuala Putere la Cluj, pe malul mării, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a organizat un miting anti-Băsescu, în Piaţa Farul. Mii de oameni s-au adunat la Constanţa pentru a-şi exprima susţinerea faţă de acţiunea de suspendare a preşedintelui iniţiată de USL.

Mazăre le-a băgat fetelor bani la decolteu

Vedeta adunării a fost preşedintele PSD Constanţa, Radu Mazăre, care a dansat şi a cântat împreună cu Taraful de la Clejani. În extazul momentului, Mazăre a scos bancnote din buzunar şi le-a băgat fetelor între sâni, în aplauzele mulţimii. „Şi dacă rămâne Băsescu, şi dacă nu rămâne, eu tot o să dansez", a declarat Mazăre. La miting au mai fost prezenţi şi miniştrii Ecaterina Andronescu (Educaţie), Puiu Haşotti (Cultură), Titus Corlăţean (Justiţie), Corneliu Dobriţoiu (Apărare) şi Daniel Constantin (Agricultură).

Ieri, susţinătorii USL au organizat, la Timişoara, un miting electoral la care au luat parte câteva mii de persoane. Printre participanţii la adunare s-a numărat şi preşedintele interimar Crin Antonescu. „Azi, Traian Băsescu şi oamenii săi, ştiind că nu mai au credibilitate, ne ameninţă cu un singur lucru: cu Europa, Uniunea Europeană, cu Germania, cu America. Eu vreau să spun: România şi deci Europa suntem noi, cei care vom veni la referendum şi ne vom pronunţa. Vreau, în numele vostru, al celor care cred în demnitatea noastră naţională, (...), în justiţie liberă, vreau să le spun tuturor prietenilor noştri europeni: «Ich bin ein berliner» (citat din discursul ţinut la 26 iunie 1963 de preşedintele Statelor Unite John F. Kennedy în Berlinul Occidental - n.r.)", a spus Antonescu.

Deşi premierul Victor Ponta îşi anunţase prezenţa la mitingul organizat de Asociaţia Uniunea Europeană Banat din România, acesta nu a mai putut fi alături de susţinătorii USL.

„Flacăra democraţiei" arde Carta Olimpică

Gestul preşedintelui suspendat Traian Băsescu din timpul mitingului de la Cluj, acela de a aprinde „flacăra democraţiei", a încălcat prevederea care interzice folosirea simbolurilor olimpice în scopuri politice.  „Că tot se apropie Jocurile Olimpice, de astăzi (sâmbătă - n.r.) şi până în 29 iulie să ardă o flacără apropiată de cea olimpică. Ea se va numi flacăra democraţiei şi va fi purtată prin ţară de tineri de dreapta", a spus Băsescu.

Preşedintele suspendat a precizat că, în cazul în care va reveni la Cotroceni, flacăra va rămâne aprinsă, semn că democraţia încă există, iar dacă va fi demis „o vom stinge până la alegerile următoare". În articolul 7, aliniatul 7 din Carta Olimpică este prevăzut că drapelul, deviza, imnul, emblemele, flacăra şi torţele olimpice sunt desemnate „proprietăţi olimpice". Toate drepturile de utilizare a proprietăţilor olimpice revin exclusiv Comitetului Internaţional Olimpic.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite