Băsescu despre relaţia cu Rusia: economic se consolidează, contrar aparenţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu a facut anuntul la reuniunea anuală cu ambasadorii
Preşedintele Traian Băsescu a facut anuntul la reuniunea anuală cu ambasadorii

În pofida aparenţelor, relaţia economică a României cu Federaţia Rusă se  consolidează, a declarat preşedintele Traian Băsescu, joi, la reuniunea anuală cu ambasadorii români, de la Palatul Cotroceni.

"Contrar tuturor aparenţelor, relaţia economică se consolidează şi se observă o creştere a interesului investitorilor ruşi pentru obiective economice din România. Sper să se şi finalizeze, să se materializeze intenţiile care există acum. Relaţia, exact cum spune şi Moscova, ne-o dorim pragmatică şi eficientă, cu rezultate economice şi când se va putea să aibă şi rezultate politice, oricând, cu plăcere", le-a spus Băsescu ambasadorilor români.

Şeful statului a vorbit şi despre situaţia Kosovo, afirmând că România nu va recunoaşte acest stat până când nu se va ajunge la o înţelegere între Belgrad şi Priştina.

"Nu am o soluţie la EULEX-Kosovo. Suntem un stat care nu recunoaşte Kosovo şi am rămas cu o contribuţie mare de forţe în nordul Kosovo, exact în zona cea mai fierbinte. Aici va rebui să stabilim cu partenerii noştri europeni care sunt previziunile lor de contribuţii, în condiţiile în care România ar dori să-şi diminueze prezenţa în Kosovo", a spus el.

Referitor la contribuţia României ca partener NATO, Traian Băsescu a menţionat că până la sfârşitul anului România va dizloca una din fregate în Cornul Africii, renunţând la participarea la Active Endeavour din Marea Mediterană.

În discuţiile avute cu ambasadorii, Traian Băsescu le-a cerut acestora să facă cunoscută poziţia României despre scutul antirachetă în marja viitoarei reuniuni NATO care va avea loc la Chicago.

"S-a finalizat negocierea acordului legat de amplasarea elementelor de scut antirachetă pe teritoriul României, parafarea s-a produs. Probabil într-un timp relativ scurt se va produce şi semnarea acordului între România şi SUA, urmând apoi ratificarea în Parlament", le-a transmis Băsescu ambasadorilor români.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite