UPDATE Băsescu atac dur la PDL: Nu păcăliţi pe nimeni cu o simplă rebranduire!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PDL nu va "păcăli" pe nimeni cu "o simplă rebranduire", afirmă preşedintele Traian Băsescu, adăugând că democrat-liberalii trebuie să aibă curajul să le spună oamenilor ceea ce se întâmplă, de exemplu că nu pot fi mărite pensii sau salarii şi din ce motive.

"Dincolo de a vă revopsi, dincolo de a vă rebrandui, cel mai puternic argument este ceea ce le propuneţi românilor. Eu nu cred că o simplă rebranduire va face oamenii să spună «nu mai e PDL, e altul». Nu păcăliţi pe nimeni!", le-a spus Traian Băsescu democrat-liberalilor, la şcoala de vară a tineretului PDLcare se desfăşoară la Eforie Nord.

El a adăugat că PDL trebuie să aibă curajul să le spună oamenilor ceea ce se întâmplă pentru că  românii au început să înţeleagă faptul că pot fi idei credibile sau demagogie. Un exemplu dat de el este faptul că PDL trebuie să spună că nu pot fi mărite pensiile sau salariile şi din ce motive.

Traian Băsescu a mai spus că  "nimeni nu va mai câştiga cu locomotivă persoană", adăugând că "dacă PDL crede că i-ar trebui un altfel de Băsescu, să-l tragă în alegeri, se înşală".

Citiţi şi:

Băsescu: "Nu o să fiu premier, din orgoliu. După ce ai fost preşedintele ţării, nu mai poţi fi nimic altceva"

 În Europa Occidentală s-a practicat mulţi ani câştigarea electoratului cu bani publici

Şeful statului a vorbit şi despre "corupţia politică cu pungile" care s-a practicat în România după 1990, adăugând că acest lucru s-a întâmplat şi în Europa Occidentală care a avut de pierdut.

"În Europa Occidentală s-a practicat mulţi ani câştigarea electoratului cu bani publici. Acum multe ţări au de plătit poliţa economiei sociale de piaţă", a subliniat preşedintele Băsescu, adăugând că Europa are nevoie de o economie performantă.

Reforma constituţională, cea administrativă şi legea sănătăţii, cele trei urgenţe ale statului

Traian Băsescu le-a vorbit tinerilor democrat-liberali despre cele "trei lucruri fundamentale" necesare în perioada imediat următoare pentru a schimba România: reforma constituţională, reforma administrativă şi o lege a sănătăţii la fel de bună precum cea a educaţiei.

"Soluţia corectă este un număr mult mai mic de judeţe. Ceea ce înseamnă mult mai puţin personal şi obligaţia de a transfera la comună, oraş, municipiu, atribuţiunile pe care acum le face judeţul. Structurile organizatorice teritoriale să rămână doar proiectele de dezvoltare regională. Sunt lucruri care trebuie făcute şi aş repeta care sunt urgenţele: reforma constituţională, reforma administrativă şi o lege a sănătăţii echivalentă cu legea educaţiei naţionale, care este unul din marile câştiguri ale acestei guvernări", a declarat şeful statului.

Potrivit lui Traian Băsescu, mai există şi alte lucruri despre care se poate discuta, cum ar fi legea electorală, votul uninominal, însă acestea "stau în mâna partidelor cu uşurinţă".

"PDL generează tergiversări păguboase pentru România"

PDL generează "tergiversări păguboase pentru România", afirmă Traian Băsescu, precizând că oamenii politici sunt cei care îşi asumă responsabilităţi, nu aceia care spun "ce ne face presa!".

El s-a declarat nemulţumit de cei care tergiversează lucrări, dând ca exemple proiectul exploatării miniere de la Roşia Montană şi privatizarea Rompetrol.

"Tergiversările ascund un soi de lipsă de curaj de a lua decizii", a spus el.

Modele pentru tineri: Ronald Reagan şi Margaret Thatcher

Ronald Reagan şi Margaret Thatcher ar putea fi modele pentru tinerii care au participat la Şcoala de vară a OTPDL.

"Ronald Reagan poate fi un model de politician pentru oricine şi să ştiţi că nu a fost un om făcut să facă politică şi ştiţi foarte bine istoria. A fost însă un om cu viziune, un om care a văzut America pe un anume drum şi relansarea puterii şi prosperitaţii Americii s-a făcut odată cu Ronald Reagan. Este un model, un om cu un mod de adresare simplu, direct şi extrem de concret... Găsiţi-vă o Margaret Thatcher şi aveţi lider!", le-a transmis preşedintele României celor prezenţi.

Pensionarii, bomba cu cea a României

“Guvernul a reuşit să echilibreze aparent bugetul. Dar în spatele acestei aparenţe sunt adevărate bombe. Dar trebuie să privim cu deosebită grijă la raportul pensionari – cei care lucrează. 4,2 milioane lucrează, 4,9 de pensionari. Această este cea mai mare bombă cu ceas care ticăie în situaţia macroeconomică a României", afirmă Traian Băsescu.

El oferă şi soluţii: creşterea numărului de salariaţi, investiţii în infrastructură, resursele minerale, mica industrializare a agriculturii şi turismul. "Avem trei metale a cărui preţ justifică exploatarea fără subvenţie: aur, argint, cupru. E o altă zonă în care se pot crea alte locuri de muncă. Nu se poate face exploatare de cupru cu tehnologia pe care o are Cupru Deva acum... În politicile viitoare avem două mari resurse care nu pot fi delocalizate: agricultura care poate hrăni 80 de milioane de cetăţeni şi turismul”, a declarat Traian Băsescu la Eforie.

Ca soluţie pentru dezvoltarea agriculturii, preşedintele României afirmă că este necesară mărirea taxei pentru terenurile nelucrate care ar duce la consolidarea suprafeţelor de teren.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite