Băsescu a făcut instructaj cu „stelele“ PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înainte de debutul sesiunii parlamentare, parlamentarii PDL au avut ieri-seară o şedinţă de „terapie de grup"cu preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc. Întâlnirea s-a transformat într-o adevărată răfuială între preşedinte şi secretarul general Vasile Blaga. Iritat de numeroasele completări pe care Blaga I le-a adus pe parcursul discruslui său, şeful statului le-a recomandat „stelelor partidului" să iasă din t

 „Le transmit stelelor partidului că, deşi nu mai au haina apăsătoare a guvernării, preferă să stea în tranşee, pentru că nu vor să se pună rău cu nimeni.În schimb, ei pretend că reformează partidul;", a  spus Băsescu, uitându-se spre Vasile Blaga şi Adriean Videanu. „Tocmai aşa ajunge să ne apare la televizor unul ca Gelu Vişan", a spus Băsescu ridicându-se nervos şi plecând mai devreme de când era planificat.

În timpul discuţiilor cu parlamentarii PDL, Traian Băsescu s-a arătat nemulţumit de faptul că nu fac nimic pentru îmbunătăţi imaginea Parlamentului, în ceea ce priveşte relaţia cu justiţia. Băsescu l-a ridicat în picioare pe deputatul Dan Păsat, care face obiectul unei solicitări a DNA, blocată la comisia juridică a Camerei Deputaţilor. „Ar trebui tu să le ceri colegilor să aprobe cererea justiţiei în dosarul tău, nu să te bucuri că se amână", a tunat preşedintele la reuniunea parlamentarilor PDL.

Lobby pentru incomozi

Şeful statului a avut şi cuvinte de laudă, şi chiar a făcut lobby pentru promovarea lor în perspective congresului. „Trebuie să aveţi grijă şi de incomozi gen Monica Macovei, Theodor Baconschi, Cristan Preda şi Sever Voinescu. Trebuie să fie şi ei promovaţi. Să înţelegeţi că sunt şi alţii buni", a firmat Băsescu.

Înainte de întâlnirea cu Traian Băsescu, democrat-liberalii au stabilit să ţină alegeri pentru  şefia partidului pe 14 mai, când se va desfăşura Convenţia Naţională. Nicio candidatură la preşedinţia partidului nu a fost oficial anunţată, deşi unii democrat-liberalii vorbesc deja despre o nouă candidatură a premierului Emil Boc, despre o posibilă înscriere în cursă a vicepreşedintelui PDL Sorin Frunzăverde, dar şi a secretarului general Vasile Blaga. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite