Băsescu a dat explicaţii la Bruxelles despre Ridzi şi CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu le-a dat explicaţii suplimentare preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi comisarului european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom, despre cazul Ridzi şi situaţia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în perspectiva apariţiei unui nou raport pe Justiţie.

„I-am ajutat şi să înţeleagă unele elemente care vor face obiectul Raportului. La cazul Ridzi, interpretarea era că nu s-a aprobat începerea urmăririi penale, ceea ce nu este corect, pentru că dosarul de fond care viza suma cheltuită a fost aprobat şi este sub investigaţie. Nu s-a aprobat însă solicitarea legată de investigarea calculatorului", a declarat Băsescu la Bruxelles, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, remis ieri.

„Am clarificat şi ce trebuie să se întâmple cu CSM. Am explicat care este procesul ce urmează să se desfăşoare în urma deciziei Curţii Constituţionale", a adăugat şeful statului. Judecătorii Curţii au stabilit că doar opt dintre cei unsprezece judecători şi procurori aleşi în noul CSM pot fi validaţi de Senat. Băsescu a spus că speră ca Senatul să-i valideze mâine pe judecătorii CSM „aleşi corect", astfel încât instituţia să-şi poată desfăşura activitatea.

În ceea ce priveşte aderarea la Schengen, Băsescu a susţinut că nu ar trebui să se facă un joc politic din decuplarea de Bulgaria, subliniind că România exclude o astfel de posibilitate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite