Băsescu zboară după voturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la Bucureşti la Madrid şi de la Castellon la Constanţa, şeful statului merge cu avionul din miting în miting Preşedintele suspendat Traian Băsescu joacă şi acasă, şi în

De la Bucureşti la Madrid şi de la Castellon la Constanţa, şeful statului merge cu avionul din miting în miting

Preşedintele suspendat Traian Băsescu joacă şi acasă, şi în deplasare, în încercarea de a scoate cât mai mulţi români la referendumul din 19 mai.

Mitingurile din ţară, onorate cu prezenţa sa, precum cele de la Bucureşti şi Constanţa, au fost dublate de mesaje de încurajare a românilor din diaspora şi de turnee-fulger peste graniţe, având ca ţintă românii plecaţi la muncă în străinătate. După încălzirea de acum două săptămâni, realizată cu concursul câtorva mii de bucureşteni, Băsescu a luat avionul spre Spania, pentru a face două escale, la Madrid şi Castellon, două fiefuri electorale cu potenţialul a câteva sute de mii de votanţi. Băi de mulţime, îmbrăţişări cu votanţi, autografe şi fotografii, copii îmbrăcaţi în portocaliu ridicaţi în braţe, depănarea amintirilor despre cei 12 ani rătăciţi pe mări au constituit, laolaltă cu retorica acidă la adresa oligarhilor şi politicienilor aserviţi rămaşi acasă, recuzita cu care preşedintele suspendat a mers şi s-a întors din Spania.

Alte 10.000 de persoane, mobilizate de PD, au ascultat ieri, la Constanţa, discursul lui Băsescu la mitingul organizat pentru susţinerea sa.

Plătitorul, necunoscut

Senatorul PD Radu Berceanu a declarat, sâmbătă, că partidul său a suportat costul deplasării aeriene a lui Traian Băsescu în Spania, aproximativ 53.000 de euro.

Berceanu a explicat că toate costurile despre care a vorbit sunt considerate cheltuieli de campanie ale PD. Băsescu l-a contrazis însă, precizând că şi-a deschis cont de campanie, în conformitate cu regimul unui candidat independent, stabilit prin lege. "Nu voi lăsa nici măcar PD să plătească, pentru că în contul meu au venit suficiente donaţii", a declarat preşedintele suspendat, promiţând ca va face publică nota de plată de la Romavia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite