Băsescu vizitează nava de foraj maritim a companiei ExxonMobil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu va vizita, asăzi, la ora 12.30, nava de foraj marin Deepwater Champion a companiei ExxonMobil, anunţă Administraţia prezidenţială.

În 3 februarie, preşedintele declara că şi-a amânat, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, vizita ce urma să aibă loc a doua zi pe vasul de explorare al ExxonMobil, care forează pe blocul Neptun din Marea Neagră.

ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited (EEPRL), o filială a companiei Exxon Mobil, împreună cu Petrom, au început forajul de explorare la sonda Domino1, prima sondă de explorare în ape de mare adâncime din sectorul românesc al Mării Negre, potrivit unui comunicat al Petrom.

"Sonda Domino 1 este situată în blocul Neptun, la 170 kilometri de ţărm, în ape cu adâncimea de aproximativ 1000 de metri şi va fi forată cu tehnologie de ultimă generaţie. Forajul va fi executat de către vasul ultramodern de clasă mondială Deepwater Champion, care a sosit recent în apele româneşti după finalizarea programului de foraj offshore din Turcia. Se estimează că operaţiunile de foraj vor dura aproximativ 90 de zile", se arată în comunicatul Petrom.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite