Băsescu despre vizita în secuime: Eu îi tratez şi pe români şi pe maghiari la fel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat astăzi că vizita  în judeţele Covasna şi Harghita a fost una relaxantă, deoarece cele două localităţi sunt parte din România şi îi tratează pe români şi pe maghiari la fel, potrivit Mediafax.

Întrebat de jurnalişti ce părere are despre faptul că a fost criticat de unele televiziuni că a venit în Covasna şi Harghita, Băsescu a răspuns: ,,Probabil că aceşti oameni nu ştiu că Harghita şi Covasna sunt parte din România. Pot veni şi ei, vor fi bine primiţi. Eu îi tratez şi pe români şi pe maghiari la fel şi atâta timp cât sunt cetăţeni români n-am a spune decât că ceea ce spun pentru unii, spun şi pentru ceilalţi”.

La amiază, Băsescu împreună cu soţia sa au vizitat Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului, unde au fost întâmpinaţi de IPS Ioan Selejan, arhiepiscopul ortodox al Covasnei şi Harghitei. Traian Băsescu este pentru prima dată invitat la această mănăstire, însă cu IPS Ioan Selejan s-a mai întâlnit la sediul Episcopiei Ortodoxe din Miercurea Ciuc.

Preşedintele suspendat a remarcat că infrastructura rutieră este mult mai bună decât la ultima sa vizită şi că au apărut noi clădiri, ba, mai mult, a  fost impresionat de faptul că fiecare palmă de pământ care nu mai este în proprietatea statului este lucrată.

,, Am văzut multe construcţii noi, ceea ce înseamnă că oamenii harnici reuşesc să-şi ridice nivelul de trai. Şi ce m-a mai impresionat, am spus şi ieri vineri - n.r.), este că fiecare palmă de pământ care nu e a statului este lucrată ”, a conchis Băsescu.

Vizita lui Traian Băsescu în secuime are loc la scurt timp după ce un parlamentar maghiar Zoltan Koszegi, membru al partidului Fidesz, a spus că, în opt ani, ar putea fi cerută revizuirea graniţelor României.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite